Ivanović i Mikel idu zajedno iz Čelsija u Francusku?!

Bane ima i dve opcije u Londonu, Kinu i Ameriku… Srbin i Nigerijac bi posle Čelsija opet mogli da budu saigrači!

Fudbal 01.11.2016 | 16:00
Ivanović i Mikel idu zajedno iz Čelsija u Francusku?!
Prethodne sezone su Čelsi i Branislav Ivanović bili na ivici rastanka, ali je kapiten srpske reprezentacije ipak pristao na jednogodišnji produžetak saradnje što je nepisano pravilo u klubu za igrače koji imaju 30 i više godina.

Ipak, čini se da od novog ugovora neće biti i da će se Ivanović i Čelsi rastati posle nepunih devet godina. Promenom formacije na 3-4-3, Srbin je izgubio mesto u prvih 11 kod Antonija Konteaa kako mu ugovor ističe na kraju sezone, realno je da napusti Stamford Bridž. Iako je prošao zenit karijere i ne pruža partije kao nekada, Ivanović je sa 32 godine i dalje želja nekih velikih klubova u Evropi. Ne baš Čelsijevog ranga, ali dovoljno atraktivnih da izabere ostanak na Starom kontinentu pre opcija u Kini i američkoj MLS ligi odakle ima pozive.

Ostrvski mediji pominju Marselj kao najozbiljnijeg kandidata za dovođenje Ivanovića. Francuski klub je nedavno promenio vlasnika koji je je obećao veliki novac za pojačanja, a dovođenje Ivanovića bez obeštećenja bi bio dobar potez za posrnulog velikana sa Velodroma. Francuzi pored Ivanovića žele i njegovog saigrača Džona Obija Mikela koji takođe nije u planovima Kontea i ove sezone nije odigrao ni minut za Plavce, pa je zatražio dozvolu od kluba da promeni sredinu. S obzirom da na kraju szeone odlazi i DžonTeri, to bi značilo da će Čelsi napustiti trojica fudbalera sa najdužim stažom u klubu.

Pored Marselja, Ivanović ima još neke opcije. I to u Premijer ligi. Gradski rival Vest Hem muku muči sa pozicijom desnog beka i razmišlja o Ivanoviću kao o rešenju. takođe, kao sledeći klub Ivanovića se pominje i Kristal Palas čiji menadžer Alan Pardju jako ceni kvaliteti kapitena srpske reprezentacije i vidi ga kao rešnje i za poziciju štopera i za mesto desnog beka.

Na kraju, tu su i kineski i američki klubovi. Ivanović ima poziv Đijangsua u kojem bi mogao da se pridruži nekadašnjem saigraču Ramiresu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar