Kuman: Runi je dobrodošao u Everton!

Ako neće Murinjo, ima ko hoće! Menadžer Evertona poslao poruku Vejnu Runiju: "Dobrodošao si!" Trener fudbalera Evertona Ronald Kuman rekao je da bi voleo da se kapiten Mančester junajteda Vejn Runi vrati u liverpulski klub.

Fudbal 01.11.2016 | 16:30
Kuman: Runi je dobrodošao u Everton!
"Runi je dobrodošao u Everton", rekao je Kuman i dodao da klub "može da se nada" da može da dovede napadača engleske reprezentacije, koji je izgubio mesto u prvom timu Mančester junajteda.

Kuman je nedavno rekao da bi bio zadovoljan dolaskom Runija, koga je nazvao "velikim fudbalerom čija karijera još nije gotova". Runi je 2004. godine kao devetnaestogodišnjak iz Evertona otišao u Mančester junajted. On je ove sezone izgubio mesto u prvom timu Junajteda, ali i reprezentaciji Engleske.

Runi je u junu izjavio da neće igrati ni za jedan engleski klub osim Junateda.

Trener Junajteda Žoze Murinjo rekao je u petak da Runiju neće biti dozvoljeno da napusti Old Traford u januarskom prelaznom roku.

Slavni engleski fudbaler nalazi se u najlošijoj formi otkako je stigao u Mančester junajted.

Godine, sporost, manja agilnost i neuklapanjene u sistem Žozea Murinja doprineli su tome da je Vejn Runi polako iz uloge startera počeo da se premešta na klupu. Bilo je i izostavljanja iz sastava, koje je pravdano nekim nepoznatim povredama, a sve je jasnije da se njegova epizoda u Mančester junajtedu bliži kraju posle 12 godina.

Bez obzira na to što Murinjo pokušava da smiri pompu oko njegovih loših partija i poručuje da ne želi da ga se odrekne - jasno je da vlasnici kluba, koji pre svega misle na profit, neće još dugo moći da plaćaju igrača koji ne uspeva da napravi razliku kao nekada.

Odmah se pominju tržišta Sjedinjenih Država i Kine, ali možda Runi neće morati tako daleko.

Možda će ipak kući?

Menadžer Evertona, kluba u kom je Vejn Runi i ponikao i debitovao 2002. godine, Ronald Kumanje nakon nove pobede nad Vest Hemom (2:0)upitan da li je realno da se iskusni napadač, koji je sve manje to, preseli na "Gudison park"?

"Ne znam da li je, ali možemo da se nadamo...", prvo je kazao holandski stručnjak.

Vejn je još 1996. godine počeo da trenira u Evertonu i za dve sezone u kojima je nosio dres Evertona u Premijer ligi (2002. do 2004. godine) odigrao je 77 utakmica i postigao 17 golova. Nakon toga kao najtalentovaniji engleski fudbaler u ovom veku prelazi u slavni Junajted kod Aleksa Fergusona.

Bliži li se ponovna saradnja?

"Možda se dogodi u budućnosti, nemam pojma... Naravno da je Vejn Runi dobrodošao u Evertonu", odgovorio je Ronald Kuman koji nije želeo da se umeša u priču i možda izazove Žozea Murinja na neki žustriji komentar.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar