Neizvjestan početak grijanja u Bijeljini

Zbog ogromnog duga potrošača koji koriste grijanje Gradske toplane, u Bijeljini je doveden u pitanje početak sezone grijanja.

Republika Srpska 06.10.2016 | 16:39
Neizvjestan početak grijanja u Bijeljini
Direktor bijeljinske toplane Radomir Marjanović očekuje da će do 15. oktobra biti izmiren bar dio duga, jer u suprotnom dobavljač teško da će pristati da dostavi ugalj, a da nije plaćena niti jedna marka.

Dugovanja su 234.000 maraka, od toga 69.000 je dug pravnih lica, a najveći dužnici su OŠ "Sveti Sava" i CJB Bijeljina. Sve molbe da se izmiri bar dio dugovanja, do danas nisu urodile plodom, kaže Marjanović.



Radnici Gradske toplane završili su redovni remont postrojenja u obimu koji je najneophodniji, jer je već godinama besparica da bi se radili nešto veći zahvati. I dalje je aktuelan problem cjevovoda u Ulici majora Dragutina Gavrilovića koji je u veoma lošem stanju, kaže direktor bijeljinske toplane.

Gradska toplana u Bijeljini tokom grejne sezone potroši 4000 tona uglja odnosno 450.000 maraka.
Cijena grijanja neće biti mijenjana ove godine. Za fizička lica cijena je 2,75 KM sa PDV-om na bazi šest mjeseci. Stambeni i poslovni prostor koji je priključen na gradsku toplanu je površine od oko 65.000 m2, a ove godine je 1150 korisnika, rekao je Marjanović.



BN televizija