Неизвјестан почетак гријања у Бијељини

Због огромног дуга потрошача који користе гријање Градске топлане, у Бијељини је доведен у питање почетак сезоне гријања.

Република Српска 06.10.2016 | 16:39
Неизвјестан почетак гријања у Бијељини
Директор бијељинске топлане Радомир Марјановић очекује да ће до 15. октобра бити измирен бар дио дуга, јер у супротном добављач тешко да ће пристати да достави угаљ, а да није плаћена нити једна марка.

Дуговања су 234.000 марака, од тога 69.000 је дуг правних лица, а највећи дужници су ОШ "Свети Сава" и ЦЈБ Бијељина. Све молбе да се измири бар дио дуговања, до данас нису уродиле плодом, каже Марјановић.



Радници Градске топлане завршили су редовни ремонт постројења у обиму који је најнеопходнији, јер је већ годинама беспарица да би се радили нешто већи захвати. И даље је актуелан проблем цјевовода у Улици мајора Драгутина Гавриловића који је у веома лошем стању, каже директор бијељинске топлане.

Градска топлана у Бијељини током грејне сезоне потроши 4000 тона угља односно 450.000 марака.
Цијена гријања неће бити мијењана ове године. За физичка лица цијена је 2,75 КМ са ПДВ-ом на бази шест мјесеци. Стамбени и пословни простор који је прикључен на градску топлану је површине од око 65.000 м2, а ове године је 1150 корисника, рекао је Марјановић.



БН телевизија