Preletačević na obuci za stranog plaćenika

Mladenovca neće osetiti moje odsustvo: Ljubiša Preletačević Beli

Srbija 02.09.2016 | 22:38
Preletačević na obuci za stranog plaćenika
Luka Maksimović, poznatiji kao magistar Ljubiša Preletačević Beli, lider pokreta "Sarmu probo nisi", koji je na lokalnim izborima u Mladenovcu osvojio više od 20 odsto glasova, privremeno napušta taj grad i odlazi u Ameriku.

Pre "preleta" preko Atlanskog okeana, Preletačević je poručio da će članovi pokreta "Sarmu probo nisi", nastaviti da razotkrivaju probleme u Mladenovcu i ispravljaju nepravde vlasti prema građanima.

Predsednik pokreta "Sarmu probo nisi", kaže za RSE da će njegova privatno-politička i poslovna poseta Americi biti višestruko korisna za njega, jer je planirao čitav niz značajnih zvaničnih i nezvaničnih susreta, edukacija i savetovanja.

"Idem na doktorske studije za industrijski menadžment. Uplaćeno je sve, samo treba da prisustvujem predavanjima tri meseca i da se vratim kao doktor. Istovremeno ću ići i u agenciju CIA na obuku za stranog plaćenika i domaćeg izdajnika, a trebalo bi i da se susretnem sa Donaldom Trampom. Naš susret je privatne prirode, jer se mi politički i ne slažemo toliko koliko smo privatno dobri. Mi smo odvojili te dve stvari tako da idem da se vidim sa prijateljem i da se malo posavetujem sa njim. Pored toga, želim da upoznam srpsku dijasporu, da vidim šta ti ljudi tamo rade i čime se bave i da obiđem srpsku crkvu i srpske restorane", kaže Preletačević.

(Video - Pokret Samo jako: Parodija koja je postala stvarnost)


Naš sagovornik kaže da se njegovo tromesečno odsustvo sa političke scene Mladenovca neće osetiti, jer će članovi njegovog pokreta pojačati svoje aktivnosti u ovom gradu poznatom po pečenjarama i različitim političkim kuhinjama u kojima se, daleko od očiju javnosti, krčkaju mnogi problemi.

"Pošto ću biti odsutan tri meseca, možda će otprilike biti održane dve skupštinske sednice, a odbornici su već pripremili jaka pitanja za firmu ‘Metro parking’ i za pijaću vodu koja je neispravna. Lokalna vlast krije da voda nije zdrava za piće i sada ćemo da ih ‘nagazimo’ za to, da narodu pokažemo da je voda neispravna za piće. Tu je i firma ‘Metro parking’, koja je u privatnom vlasništvu i opština bukvalno nema nikakvog prihoda od nje", kaže Preletačević.

Svojim političkim protivnicima poručuje da će po povratku u staro jato sa diplomom doktora u džepu, on i njegovi saradnici iz pokreta na sledećim izborima sigurno preuzeti vlast u gradu i svojski prionuti na rešavanje problema.

Izborna lista "Samo jako" – Ljubiša Preletačević Beli, formirana kao parodija na političke stranke sa satiričnim političkim programom, shvaćena je veoma ozbiljno kod birača u Mladenovcu koji su joj na proteklim izborima ukazali veliko poverenje i dali više od 20 odsto glasova.

Izvor: RSE

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dimnjačar

02.09.2016 21:55

Da li ćemo i mi doživiti da nam doleti koji preletačević? Koliko god djelovali neozbiljno i smiješno pojedinim troprsto/krezubim šatorašima, momci su veoma inteligentni i pošteni. Umjesto da se fataju noge preko granice, odlučili su da se bore za svoj grad, za sve one koji ne smiju da se suprotstave vladajućoj mafiji. Nadam se da će na idućim izborima osvojiti ubjedljivu većinu, sretno...

ODGOVORITE
Name

J*bes političare

03.09.2016 04:49

Jedini političar koga volim.

ODGOVORITE
Name

zvrc

03.09.2016 07:36

Ko'da ga je onaj Bajramovic pravio..j..bo ga on.

ODGOVORITE