Borba protiv terorizma - prioritet policije

Novoimenovani direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum poručio je da će glavne aktivnosti i dalje biti odlučna borba protiv terorizma i organizovanog kriminala.

Republika Srpska 02.09.2016 | 10:07
Borba protiv terorizma - prioritet policije
On je rekao da je borba protiv terorizma i sprečavanje napada trenutno glavna aktivnost Policije Srpske.

"Formirana je Uprava za borbu protiv terorizma Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koja radi na otkrivanju i sprečavanju terorističkih aktivnosti. U tom smislu, već smo identifikovali određene grupe i pojedince i pratimo njihove aktivnosti, a u stalnom smo kontaktu sa policijskim agencijama u BiH, regionu i šire", rekao je Ćulum za "Glas Srpske" i dodao da će policija učiniti sve da spriječi teroriste da ostvare svoje naume.

Ćulum je naglasio da će Policija Srpske nastojati da ubrza rješavanje nerasvijetljenih slučajeva iz ranijih godina, poput ubistava, razbojništava i drugih krivičnih djela.

On je rekao da će policija sve učiniti da građani i njihova imovina budu bezbjedni.

"Visoko na ljestvici prioriteta biće i zaštita teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka Srpske. Namjera je da ostvarimo i bolju pokrivenost terena kroz veću pozorničko-patrolnu djelatnost, te da time i dodatno poboljšamo saradnju policije sa građanima", naveo je Ćulum.

On je istakao da je potrebno unaprijediti saradnju sa republičkim i okružnim tužilaštvima.

"Svi moramo učiniti više napora da krivična djela budu na vrijeme otkrivena i procesuirana i kako bi počinioci nerasvijetljenih slučajeva bili privedeni pravdi. Nerasvijetljeni slučajevi iz ranijeg perioda dosta opterećuju rad policije i nastojaćemo da što prije dobiju epilog", rekao je Ćulum.

On je naveo da Policija Srpske ima visokokvalitetan i profesionalan kadar koji se stalno obučava, te da može biti zadovoljan kako je opremljena.

Ćulum je rekao da je saradnja sa policijskim agencijama na nivou BiH i Federacije BiH zadovoljavajuća, ali da uvijek može biti bolja i kada je riječ o pravovremenoj razmjeni informacija.

On je dodao da je posljednjih godina smanjen broj krivičnih djela i grupa koje se bave organizovanim kriminalom, ali i da će Policija Srpske odlučno boriti sa kriminalom u sopstvenim redovima, kako se ne bi ponovili slučajevi, poput pljačke novca za šta su optuženi pripadnici Specijalne policije.

Ćulum je na tvrdnje nekih bošnjačkih političara da nemaju povjerenje u Policiju Srpske odgovorio da policija jednako postupa sa svim građanima, bez obzira na vjersku pripadnost.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Don

02.09.2016 08:13

DE vi se rijesite korupcije i onih nerazjasnjena ubistva rasvijetlite, ima ko ce da misli o terorizmu u svijetu.

ODGOVORITE
Name

ре.дон куртон

02.09.2016 09:31

Најављена опет вјежба са Србијом,ал сад у Републици Српској,ал немој опет да запјените

Name

Don

02.09.2016 10:53

Ajd, bas da vidim!

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

02.09.2016 15:30

Зар није сипа преузела са своим поштеним кадровима борбу против корупције

Name

TREBA NAM LOVA

02.09.2016 08:51

TREBA NAM LOVA ZA OPREMU

ODGOVORITE
Name

pero

02.09.2016 11:59

Majko mila zasto sam ja ratovo,pa ni ovaj ne misli da malo procisti tu policiju

ODGOVORITE