Борба против тероризма - приоритет полиције

Новоименовани директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум поручио је да ће главне активности и даље бити одлучна борба против тероризма и организованог криминала.

Република Српска 02.09.2016 | 10:07
Борба против тероризма - приоритет полиције
Он је рекао да је борба против тероризма и спречавање напада тренутно главна активност Полиције Српске.

"Формирана је Управа за борбу против тероризма Министарства унутрашњих послова Републике Српске која ради на откривању и спречавању терористичких активности. У том смислу, већ смо идентификовали одређене групе и појединце и пратимо њихове активности, а у сталном смо контакту са полицијским агенцијама у БиХ, региону и шире", рекао је Ћулум за "Глас Српске" и додао да ће полиција учинити све да спријечи терористе да остваре своје науме.

Ћулум је нагласио да ће Полиција Српске настојати да убрза рјешавање нерасвијетљених случајева из ранијих година, попут убистава, разбојништава и других кривичних дјела.

Он је рекао да ће полиција све учинити да грађани и њихова имовина буду безбједни.

"Високо на љествици приоритета биће и заштита територијалног интегритета и уставног поретка Српске. Намјера је да остваримо и бољу покривеност терена кроз већу позорничко-патролну дјелатност, те да тиме и додатно побољшамо сарадњу полиције са грађанима", навео је Ћулум.

Он је истакао да је потребно унаприједити сарадњу са републичким и окружним тужилаштвима.

"Сви морамо учинити више напора да кривична дјела буду на вријеме откривена и процесуирана и како би починиоци нерасвијетљених случајева били приведени правди. Нерасвијетљени случајеви из ранијег периода доста оптерећују рад полиције и настојаћемо да што прије добију епилог", рекао је Ћулум.

Он је навео да Полиција Српске има висококвалитетан и професионалан кадар који се стално обучава, те да може бити задовољан како је опремљена.

Ћулум је рекао да је сарадња са полицијским агенцијама на нивоу БиХ и Федерације БиХ задовољавајућа, али да увијек може бити боља и када је ријеч о правовременој размјени информација.

Он је додао да је посљедњих година смањен број кривичних дјела и група које се баве организованим криминалом, али и да ће Полиција Српске одлучно борити са криминалом у сопственим редовима, како се не би поновили случајеви, попут пљачке новца за шта су оптужени припадници Специјалне полиције.

Ћулум је на тврдње неких бошњачких политичара да немају повјерење у Полицију Српске одговорио да полиција једнако поступа са свим грађанима, без обзира на вјерску припадност.

Извор: Глас Српске

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Дон

02.09.2016 08:13

ДЕ ви се ријесите корупције и оних неразјасњена убиства расвијетлите, има ко це да мисли о тероризму у свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.дон куртон

02.09.2016 09:31

Најављена опет вјежба са Србијом,ал сад у Републици Српској,ал немој опет да запјените

Name

Дон

02.09.2016 10:53

Ајд, бас да видим!

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

02.09.2016 15:30

Зар није сипа преузела са своим поштеним кадровима борбу против корупције

Name

ТРЕБА НАМ ЛОВА

02.09.2016 08:51

ТРЕБА НАМ ЛОВА ЗА ОПРЕМУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

02.09.2016 11:59

Мајко мила засто сам ја ратово,па ни овај не мисли да мало процисти ту полицију

ОДГОВОРИТЕ