Video: Odbio da pozdravi himnu SAD-a, navijači pale dresove!

Kvoterbek San Franciska Kolin Kepernik odbio je da "pozdravi" himnu Sjedinjenih Američkih Država na utakmici sa "Pekersima" zbog problema oko "rasnih pitanja" u ovoj državi. Navijači besni i pale dresove.

Ostali sportovi 28.08.2016 | 19:15
Video: Odbio da pozdravi himnu SAD-a, navijači pale dresove!
Tamnoputi kvoterbek "49ersa" Kolin Kepernik odbio je da "pozdravi himnu" Sjedinjenih Američkih Država koja je intonirana pred početak predsezonske utakmice sa Grin Bej Pekersima i zbog toga je podelio javnost.

On je svoju odluku opravdao time da je hteo da skrene pažnju oko "rasnih pitanja" u SAD, pa je za vreme intoniranja sedeo na klupi, za razliku od ostalih koji su je stojeći ispoštovali. Kepernik je veliki borac protiv rasizma, a ovim gestom hteo je da pokaže da ga brine veliki broj ubistava crnaca u Americi.

Ovo je rekao posle meča.

"Nema šanse da ću stajati i pokazivati poštovanje prema zastavi zemlje koja ovako ugnjetava crnce i sve ljude koji nisu bele boje kože. Ovo je veće od američkog fudbala i bilo bi sebično od mene da skrenem pogled u stranu kada na ulicama vidimo mrtva tela, a oni odgovorni ne završavaju u zatvorima", kazao je Kolin Kepernik.

Dobio je podršku od saigrača i portparola NFL lige koji je kazao da nije obavezno od igrača da stoje tokom intoniranja himne, ali za razliku od njih mnogi navijači su ga izviždali

I ne samo to...

Navijači San Franciska, ali i ostali ljubitelji američkog fudbala, iznervirani su ovim potezom Kolina Kepernika, pa su na društvenim mrežama već brojni video snimci na kojima oni pale njegov dres.

Pogledajte...







Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

JA

28.08.2016 17:39

Pa neka mi sada neko pokuša da objasni da Amerikanci nisu Rasisti!!!Ps.Pravi Amerikanci su samo Indijanci,a njih su otjerali u Rezervate!!!SRAMOTA!!!

ODGOVORITE