Видео: Одбио да поздрави химну САД-а, навијачи пале дресове!

Квотербек Сан Франциска Колин Кеперник одбио је да "поздрави" химну Сједињених Америчких Држава на утакмици са "Пекерсима" због проблема око "расних питања" у овој држави. Навијачи бесни и пале дресове.

Остали спортови 28.08.2016 | 19:15
Видео: Одбио да поздрави химну САД-а, навијачи пале дресове!
Тамнопути квотербек "49ерса" Колин Кеперник одбио је да "поздрави химну" Сједињених Америчких Држава која је интонирана пред почетак предсезонске утакмице са Грин Беј Пекерсима и због тога је поделио јавност.

Он је своју одлуку оправдао тиме да је хтео да скрене пажњу око "расних питања" у САД, па је за време интонирања седео на клупи, за разлику од осталих који су је стојећи испоштовали. Кеперник је велики борац против расизма, а овим гестом хтео је да покаже да га брине велики број убистава црнаца у Америци.

Ово је рекао после меча.

"Нема шансе да ћу стајати и показивати поштовање према застави земље која овако угњетава црнце и све људе који нису беле боје коже. Ово је веће од америчког фудбала и било би себично од мене да скренем поглед у страну када на улицама видимо мртва тела, а они одговорни не завршавају у затворима", казао је Колин Кеперник.

Добио је подршку од саиграча и портпарола НФЛ лиге који је казао да није обавезно од играча да стоје током интонирања химне, али за разлику од њих многи навијачи су га извиждали

И не само то...

Навијачи Сан Франциска, али и остали љубитељи америчког фудбала, изнервирани су овим потезом Колина Кеперника, па су на друштвеним мрежама већ бројни видео снимци на којима они пале његов дрес.

Погледајте...







Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

28.08.2016 17:39

Па нека ми сада неко покуша да објасни да Американци нису Расисти!!!Пс.Прави Американци су само Индијанци,а њих су отјерали у Резервате!!!СРАМОТА!!!

ОДГОВОРИТЕ