PL BiH: Radnik - Sarajevo... Novajlija Peco optimista!

Demir Peco najavljuje bolje dane bijeljinskog Radnika.

Fudbal 27.08.2016 | 11:30
PL BiH: Radnik - Sarajevo... Novajlija Peco optimista!
Demir Peco je ovo ljeto pojačao FK Radnik Bijeljina iz mostarskog Veleža uz epitet velikog talenta i igrača na kome se u dogledno vrijeme može bazirati igra Radnika.

Mladi Mostarac je već u svom debiju protiv Beroe u Bugarskoj pokazao svoj kvalitet, a u dosadašnjih šest kola Premijer lige je uz Marka Obradovića najistaknutiji pojedinac u redovima Plavih.

" U Bijeljini sam prihvaćen izuzetno, kako od strane saigrača i stručnog štaba, tako i od navijača, pa se u Semberiji osjećam kao kod kuće. To se odrazilo i na moje nastupe na terenu, a nadam se da ću u budućnosti biti sve bolji", kaže Peco.

Kod trenera Petrovića Peco se brzo izborio za mjesto u prvih jedanaest, ali je uslijedila iznenadna smjena na klupi i dolazak novog trenera Miloševića.

" Svakako da nas je odlazak trenera Petrovića iznenadio, ali to neće uticati na naše igre na terenu. Novi trener Milošević je tek došao, a svakako smo uvjereni da je riječ o dobrom stručnjaku koji će utisnuti svoj pečat na igru cijelog tima", poručuje dvadestogodišnji igrač Radnika.

U subotu naš Radnik igra utakmicu protiv Sarajeva, sa kojim nema dobra iskustva u prethodne dvije sezone.

" Mi u utakmicu ulazimo bez pritiska, potpuno rasterećni zahvaljujući vezanim trijumfima u gostima nad Metalegeom i Vitezom. Sa druge strane, Sarajevo će biti pod velikim opterećenjem. Mi ćemo igrati našu igru, maksimalno spremni da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže".

Utakmica Radnik - Sarajevo se igra u subotu, 27.08.2016. godine sa početkom od 17:00.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar