Sinsinati: Titule za Pliškovu i Čilića!

Češka teniserka Karolina Pliškova osvojila je turnir u Sinsinatiju. Hrvatski teniser Marin Čilić osvojio je Masters u Sinsinatiju pobedom nad Endijem Marijem sa 6:4, 7:5.

Tenis 22.08.2016 | 12:30
Sinsinati: Titule za Pliškovu i Čilića!
Ona je u finalu lako pobedila drugu teniserku sveta Anđelik Kerber za samo sat i četiri minuta igre sa 6:3, 6:1.

Kerber je ovim porazom propustila priliku da postane najbolje rangirana svetska teniserka i skine Serenu Vilijams sa te pozicije posle 183 nedelje.

Čehinja je tako osvojila šestu WTA titulu. Ona je prvi put uspela da savlada Nemicu u trećem međusobnom duelu.

„Znala sam da je igrala za svetskog broja jedan, mislim da je zaslužila da bude na toj poziciji, ali možda sledeći put“, rekla je Pliškova posle meča.

Vilijamsova je odustala od ovog turnira zbog povrede ramena u ponedeljak. Ona će produžiti boravak na čelu WTA liste i približiti se Štefi Graf koja je na toj poziciji provela 186 nedelja u nizu.

Hrvatski teniser Marin Čilić osvojio je Masters u Sinsinatiju pobedom nad Endijem Marijem sa 6:4, 7:5.

Čilić je do svoje 15. titule u karijeri, a prve iz serije 1000 stigao za sat i 36 minuta igre.

Hrvat je tako sprečio Britanca da stigne do svoje 40. titule i prekinuo seriju od 19 uzastopnih Mastersa na kojima je trijumfovao neko iz „Velike četvorke.“

Mari je bio bolji rival samo na početku susreta, u prvih nekoliko gemova. Međutim posle brejka Čilića, Hrvat je zaigrao mnogo bolje, postepeno podizao ritam igre, posebno sa osnovne linije.

Sa druge strane Mari nije uspevao da zaigra bolje, posebno u drugom setu kada nije imao nijednu brejk loptu.

U 11. gemu imao je tri vezane meč lopte hrvatski teniser na servis Marija, ispustio ih je, ali je iz petog pokušaja uspeo da trijumfuje.

Odservirao je Čilić sedam asova, osvojio 82 posto poena na prvi servis i iskoristio tri od osam break-lopti i zasluženo stigao do pobede.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar