Синсинати: Титуле за Плишкову и Чилића!

Чешка тенисерка Каролина Плишкова освојила је турнир у Синсинатију. Хрватски тенисер Марин Чилић освојио је Мастерс у Синсинатију победом над Ендијем Маријем са 6:4, 7:5.

Тенис 22.08.2016 | 12:30
Синсинати: Титуле за Плишкову и Чилића!
Она је у финалу лако победила другу тенисерку света Анђелик Кербер за само сат и четири минута игре са 6:3, 6:1.

Кербер је овим поразом пропустила прилику да постане најбоље рангирана светска тенисерка и скине Серену Вилијамс са те позиције после 183 недеље.

Чехиња је тако освојила шесту WТА титулу. Она је први пут успела да савлада Немицу у трећем међусобном дуелу.

„Знала сам да је играла за светског броја један, мислим да је заслужила да буде на тој позицији, али можда следећи пут“, рекла је Плишкова после меча.

Вилијамсова је одустала од овог турнира због повреде рамена у понедељак. Она ће продужити боравак на челу WТА листе и приближити се Штефи Граф која је на тој позицији провела 186 недеља у низу.

Хрватски тенисер Марин Чилић освојио је Мастерс у Синсинатију победом над Ендијем Маријем са 6:4, 7:5.

Чилић је до своје 15. титуле у каријери, а прве из серије 1000 стигао за сат и 36 минута игре.

Хрват је тако спречио Британца да стигне до своје 40. титуле и прекинуо серију од 19 узастопних Мастерса на којима је тријумфовао неко из „Велике четворке.“

Мари је био бољи ривал само на почетку сусрета, у првих неколико гемова. Међутим после брејка Чилића, Хрват је заиграо много боље, постепено подизао ритам игре, посебно са основне линије.

Са друге стране Мари није успевао да заигра боље, посебно у другом сету када није имао ниједну брејк лопту.

У 11. гему имао је три везане меч лопте хрватски тенисер на сервис Марија, испустио их је, али је из петог покушаја успео да тријумфује.

Одсервирао је Чилић седам асова, освојио 82 посто поена на први сервис и искористио три од осам бреак-лопти и заслужено стигао до победе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар