Bez rasvjetljavanja zločina na Bistrici

Danas se navršava 13 godina od stradanja dva srpska dječaka u Goraždevcu koji su ubijeni dok su se kupali u rijeci Bistrici, na Kosovu i Metohiji, a zločin do sada nije rasvijetljen niti su okrivljeni privedeni pravdi.

Srbija 13.08.2016 | 10:35
Bez rasvjetljavanja zločina na Bistrici
Ivan Jovović i Pantelija Dakić ubijeni su iz automatskog oružja, a njihovi drugovi Bogdan Bukumirić, Marko Bogićević, Dragana Srbljak i Ðorđe Ugrenović su tada teško ranjeni.

Unmik je poslije ovog zločina saopštio da je nepoznat broj ljudi iz žbunja otvorio vatru iz "kalašnjikova" na pedesetak djece i mladih Srba iz Goraždevca, a kosovska policija je u istrazi saslušala 75 svedoka, pretresla je stotinak kuća, ali sve to nije dalo konkretne rezultate.

Ubistvo djece osudili su domaći i međunarodni zvaničnici, a zbog ovog tragičnog događaja održana je i sjednica Saveta bezbjednosti UN.

Ubistvo na rijeci Bistrici smatra se jednim od četiri najveća zločina nad Srbima od 1999. godine i dolaska međunarodne misije na Kosovu i Metohiji.

Vinovnici su ostali van domašaja pravde, kao i u slučaju ubistva žetelaca u Starom Grackom, ubistva porodice Stolić u Obiliću i ubistva putnika autobusa "Niš-ekspresa" kod Podujeva.

U Goraždevcu danas živi manje od 1.000 Srba u potpunom albanskom okruženju.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Istina

13.08.2016 08:44

Nije tačno,sve se zna samo vlast u Srbiji ćuti kao i vlast u Republici Srpskoj a morali bi da štite Srbe.Kao i pre toga teroristički napad na Srbe a i 99% napada izrežirali su amerikanci sa šiptarima i to u bazi bondstil,a cilj je samo jedan da se Srbi prestraše i ostave Kosovo.

ODGOVORITE
Name

Marko

13.08.2016 11:23

Moguce da je srbin to napravio siptari to ne bi nikad uradili

ODGOVORITE
Name

Milos

13.08.2016 13:03

Sve ce se to vratit ko bumerang.Pokoj dusi toj djeci