Без расвјетљавања злочина на Бистрици

Данас се навршава 13 година од страдања два српска дјечака у Гораждевцу који су убијени док су се купали у ријеци Бистрици, на Косову и Метохији, а злочин до сада није расвијетљен нити су окривљени приведени правди.

Србија 13.08.2016 | 10:35
Без расвјетљавања злочина на Бистрици
Иван Јововић и Пантелија Дакић убијени су из аутоматског оружја, а њихови другови Богдан Букумирић, Марко Богићевић, Драгана Србљак и Ðорђе Угреновић су тада тешко рањени.

Унмик је послије овог злочина саопштио да је непознат број људи из жбуња отворио ватру из "калашњикова" на педесетак дјеце и младих Срба из Гораждевца, а косовска полиција је у истрази саслушала 75 сведока, претресла је стотинак кућа, али све то није дало конкретне резултате.

Убиство дјеце осудили су домаћи и међународни званичници, а због овог трагичног догађаја одржана је и сједница Савета безбједности УН.

Убиство на ријеци Бистрици сматра се једним од четири највећа злочина над Србима од 1999. године и доласка међународне мисије на Косову и Метохији.

Виновници су остали ван домашаја правде, као и у случају убиства жетелаца у Старом Грацком, убиства породице Столић у Обилићу и убиства путника аутобуса "Ниш-експреса" код Подујева.

У Гораждевцу данас живи мање од 1.000 Срба у потпуном албанском окружењу.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Истина

13.08.2016 08:44

Није тачно,све се зна само власт у Србији ћути као и власт у Републици Српској а морали би да штите Србе.Као и пре тога терористички напад на Србе а и 99% напада изрежирали су американци са шиптарима и то у бази бондстил,а циљ је само један да се Срби престраше и оставе Косово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

13.08.2016 11:23

Могуце да је србин то направио сиптари то не би никад урадили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

13.08.2016 13:03

Све це се то вратит ко бумеранг.Покој дуси тој дјеци