OI: Hrvati pobedili Špance, a nisu igrali savršeno!

Selektor "kockastih" kaže da je aktuelni prvak Evrope pobeđen iako ekipa nije igrala "neku savršenu utakmicu".

Košarka 08.08.2016 | 19:15
OI: Hrvati pobedili Špance, a nisu igrali savršeno!
Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aco Petrović ocenio je da je njegova ekipa ostvarila veliku pobedu protiv Španije u prvom kolu Olimpijskih igara, iako nije igrala "savršenu utakmicu".

"Pobedili smo aktualnog prvaka Evrope, olimpijskog vicešampiona, ekipu koja je dominirala Evropom u poslednjih deset godina, a nismo čak odigrali neku savršenu utakmicu", rekao je Petrović novinarima posle meča.

Hrvatska je u noći između nedelje i ponedeljka pobedila Španiju sa 72:70 u prvom kolu Grupe B Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

"Ovo jest velika pobeda koja će ođeknuti svetom, ali se ipak osećam ;nekako prazan. Dobili smo ekipu koja ima osam sadašnjih i dva bivša NBA igrača, iako nismo bili raspoloženi u napadu, a načinili smo i tolike greške. Dosad je hrvatska košarkaška reprezentacija u svetu bila prepoznata kao odlična napadačka ekipa, ali ova Hrvatska u Riju igra sjajnu obranu. Limitirali smo Španče na svega 70 poena i bili smo odbrambeno na visini naših Igara ovog leta kada smo pobeđivali Grčku i Italiju", rekao je Petrović.

On je dodao da su njegovoj ekipi potrebne još dve pobede za plasman u četvrtfinale.

"Naš cilj su tri pobede u grupi i ovo je tek početak, mada ćemo znati proslaviti ovu pobedu. Sledi nam Argentina, koja je sjajna reprezentacija i za koju će nam trebati ovakva igra kao protiv Španaca", kazao je Petrović.

Najefikaniji u selekciji Hrvatske bio je Bojan Bogdanović s 23 poena. On je posle meča rekao da je ekipa uprkos velikom zaostatku verovala u preokret.

"Ovo je velika pobeda protiv ekipe koju nismo pobeđivali i od koje smo gubili uverljivo. Bili smo u velikom zaostatku, ali nismo odustajali, svi smo se borili koliko smo mogli i to se isplatilo. Odlučila je naša obrana i blokada Šarića na Gasolu u zadnjoj sekundi", rekao je Bogdanović.

"Sada ne želimo da nam se dogodi kao prethodnim generacijama, dobili smo velikog favorita, ali opet ćemo biti pod imperativom i pritiskom ako izgubimo sledeću utakmicu. Argentina je sada najvažnija, ma koliko ova pobjeda nad Španicima bila ogromna", kazao je Bogdanović.

Krilni košarkaš reprezentacije Hrvatske Dario Šarić je u poslednjoj sekundi izblokirao pokušaj Paua Gasola za izjednačene, te je tako svojoj ekipi doneo veliki trijumf.

"Video sam da lopta neće ići na (Nikolu) Mirotića, nego na Gasola, pa sam skočio ranije i pogodio. Osećaj je kao da sam zabio koš za pobedu u zadnjoj sekundi. Mene nije išlo u napadu jer nisam dobro ušao u utakmicu, nisam imao ritma, ali moje koševe su nadoknadili ostali. Borili smo se iako smo puno zaostajali, a to se može samo ako smo ekipa koja veruje u sebe", kazao je Šarić.

Izvor: mondo.rs/BETA

Komentari / 0

Ostavite komentar