ОИ: Хрвати победили Шпанце, а нису играли савршено!

Селектор "коцкастих" каже да је актуелни првак Европе побеђен иако екипа није играла "неку савршену утакмицу".

Кошарка 08.08.2016 | 19:15
ОИ: Хрвати победили Шпанце, а нису играли савршено!
Селектор кошаркашке репрезентације Хрватске Ацо Петровић оценио је да је његова екипа остварила велику победу против Шпаније у првом колу Олимпијских игара, иако није играла "савршену утакмицу".

"Победили смо актуалног првака Европе, олимпијског вицешампиона, екипу која је доминирала Европом у последњих десет година, а нисмо чак одиграли неку савршену утакмицу", рекао је Петровић новинарима после меча.

Хрватска је у ноћи између недеље и понедељка победила Шпанију са 72:70 у првом колу Групе Б Олимпијских игара у Рио де Жанеиру.

"Ово јест велика победа која ће ођекнути светом, али се ипак осећам ;некако празан. Добили смо екипу која има осам садашњих и два бивша НБА играча, иако нисмо били расположени у нападу, а начинили смо и толике грешке. Досад је хрватска кошаркашка репрезентација у свету била препозната као одлична нападачка екипа, али ова Хрватска у Рију игра сјајну обрану. Лимитирали смо Шпанче на свега 70 поена и били смо одбрамбено на висини наших Игара овог лета када смо побеђивали Грчку и Италију", рекао је Петровић.

Он је додао да су његовој екипи потребне још две победе за пласман у четвртфинале.

"Наш циљ су три победе у групи и ово је тек почетак, мада ћемо знати прославити ову победу. Следи нам Аргентина, која је сјајна репрезентација и за коју ће нам требати оваква игра као против Шпанаца", казао је Петровић.

Најефиканији у селекцији Хрватске био је Бојан Богдановић с 23 поена. Он је после меча рекао да је екипа упркос великом заостатку веровала у преокрет.

"Ово је велика победа против екипе коју нисмо побеђивали и од које смо губили уверљиво. Били смо у великом заостатку, али нисмо одустајали, сви смо се борили колико смо могли и то се исплатило. Одлучила је наша обрана и блокада Шарића на Гасолу у задњој секунди", рекао је Богдановић.

"Сада не желимо да нам се догоди као претходним генерацијама, добили смо великог фаворита, али опет ћемо бити под императивом и притиском ако изгубимо следећу утакмицу. Аргентина је сада најважнија, ма колико ова побједа над Шпаницима била огромна", казао је Богдановић.

Крилни кошаркаш репрезентације Хрватске Дарио Шарић је у последњој секунди изблокирао покушај Пауа Гасола за изједначене, те је тако својој екипи донео велики тријумф.

"Видео сам да лопта неће ићи на (Николу) Миротића, него на Гасола, па сам скочио раније и погодио. Осећај је као да сам забио кош за победу у задњој секунди. Мене није ишло у нападу јер нисам добро ушао у утакмицу, нисам имао ритма, али моје кошеве су надокнадили остали. Борили смо се иако смо пуно заостајали, а то се може само ако смо екипа која верује у себе", казао је Шарић.

Извор: мондо.рс/БЕТА

Коментари / 0

Оставите коментар