Partizan ostao bez prve petorke!

Sezona se tek stišala, nacionalni timovi se spremaju za Rio, a letnja bura u Partizanu uveliko je počela. Odlasci i dolasci se smenjuju kao na traci, s tim što je akcenat na egzodusu iz Humske. Trener Aleksandar Džikić opet će imati glavobolju da sastavi ekipu.

Košarka 29.07.2016 | 18:15
Partizan ostao bez prve petorke!
Ako je bilo jasno da će stranci prvi razdužiti crno-belu opremu, onda su poslednja dva odlaska ne baš tako očekivana.

Partizan su odmah napustili Kevin Džons, Džamar Vilson i Darel Vilijams, kao i Petar Aranitović, Andreja Milutinović, Čedomir Vitkovac i Andrej Magdevski.

Za njima su u utorak krenuli i Aleksandar Cvetković i Edo Murić, tandem koji se pominjao sa šansama da ostane.

Bili su među igračima koji su bili viđeni za nosioce igre, pogotovo Cvetković, ali bivši plej Crvene zvezde nije mogao da odbije ponudu Manrese. Murić je imao ugovor na još godinu dana, kao i opciju odlaska, što je iskoristio da pojača Banvit.

Sada će Džikić crno-belu osovinu morati da potraži među onima koje će imati na raspolaganju, a njih je baš malo. Toliko malo da ih jedva ima za petorku.

Od prošlosezonskih igrača tu su samo kapiten Vanja Marinković, Mihajlo Andrić, Adin Vrabac i Miloš Koprivica, dok su Partizan pojačalireprezentativac Stefan Birčević i bivši krilni centar Metalca Đorđe Majstorović.

Nov ugovor je ponuđen Novici Veličkoviću, čiji se odgovor čeka u Humskoj, a čekaju se i pojačanja. Na listi želja bili su Teriko Vajt, nekadašnji igrač kragujevačkog Radničkog, odnosno Petar Rakićević, član zlatne generacije rođene 1995.

Jasno je da će Partizan sa gotovo novim timom u novu sezonu, kao i da glavobolju ne zadaje samo igrački kadar. Problem je i potencijalna suspenzija iz domaćeg takmičenja.

Kako stoje stvari, Košarkaški savez Srbije nerado će morati da donese takvu odluku. Zbog formiranja i pokretanja FIBA Lige šampiona, FIBA ne priznaje Evrokup za koji se Partizan opredelio da igra naredne sezone i kažnjavaće sve Saveze čiji se klubovi odluče za ovo takmičenje.

To povlači da će KSS morati da ga suspenduje po završetku Olimpijskih igara, pa je jasno da će leto, a i jesen, biti više nego burni u Humskoj.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar