Партизан остао без прве петорке!

Сезона се тек стишала, национални тимови се спремају за Рио, а летња бура у Партизану увелико је почела. Одласци и доласци се смењују као на траци, с тим што је акценат на егзодусу из Хумске. Тренер Александар Џикић опет ће имати главобољу да састави екипу.

Кошарка 29.07.2016 | 18:15
Партизан остао без прве петорке!
Ако је било јасно да ће странци први раздужити црно-белу опрему, онда су последња два одласка не баш тако очекивана.

Партизан су одмах напустили Кевин Џонс, Џамар Вилсон и Дарел Вилијамс, као и Петар Аранитовић, Андреја Милутиновић, Чедомир Витковац и Андреј Магдевски.

За њима су у уторак кренули и Александар Цветковић и Едо Мурић, тандем који се помињао са шансама да остане.

Били су међу играчима који су били виђени за носиоце игре, поготово Цветковић, али бивши плеј Црвене звезде није могао да одбије понуду Манресе. Мурић је имао уговор на још годину дана, као и опцију одласка, што је искористио да појача Банвит.

Сада ће Џикић црно-белу осовину морати да потражи међу онима које ће имати на располагању, а њих је баш мало. Толико мало да их једва има за петорку.

Од прошлосезонских играча ту су само капитен Вања Маринковић, Михајло Андрић, Адин Врабац и Милош Копривица, док су Партизан појачалирепрезентативац Стефан Бирчевић и бивши крилни центар Металца Ђорђе Мајсторовић.

Нов уговор је понуђен Новици Величковићу, чији се одговор чека у Хумској, а чекају се и појачања. На листи жеља били су Терико Вајт, некадашњи играч крагујевачког Радничког, односно Петар Ракићевић, члан златне генерације рођене 1995.

Јасно је да ће Партизан са готово новим тимом у нову сезону, као и да главобољу не задаје само играчки кадар. Проблем је и потенцијална суспензија из домаћег такмичења.

Како стоје ствари, Кошаркашки савез Србије нерадо ће морати да донесе такву одлуку. Због формирања и покретања ФИБА Лиге шампиона, ФИБА не признаје Еврокуп за који се Партизан определио да игра наредне сезоне и кажњаваће све Савезе чији се клубови одлуче за ово такмичење.

То повлачи да ће КСС морати да га суспендује по завршетку Олимпијских игара, па је јасно да ће лето, а и јесен, бити више него бурни у Хумској.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар