Šta sve sve krade u Istočnom Sarajevu?

Svašta se dešavalo u protekla 24 časa na području Istočnog Sarajeva.

Republika Srpska 27.07.2016 | 13:05
Šta sve sve krade u Istočnom Sarajevu?
Lopovi i prevaranti su bili veoma aktivni, pa saopštenje CJB Istočno Sarajevo prenosimo u cjelosti:

"Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo, 26.07.2016. godine, firma DOO 'Domod' Sarajevo, podnijela je pismenu krivičnu prijavu protiv lica A.T, zaposlen u Kazneno popravnom zavodu Istočno Sarajevo. U prijavi je navedeno da je imenovani u prodavnici koja se nalazi na području opštine Novi Grad, Kanton Sarajevo, kupio mobilni telefon za iznos od 2.177,00 KM i sklopio kupoprodajni ugovor sa plaćanjem putem potrošačkog zajma na rate, te tom prilikom priložio rješenje o administrativnoj zabrani.

Pošto prva rata u dogovorenom terminu nije uplaćena, provjerama je utvrđeno da potpisi na priloženoj administrativnoj zabrani, pečat, kao ni broj protokola nisu izdati od strane KPZ Istočno Sarajevo. O događaju je obavješten dežurni tužilac koji je naložio preduzimanje potrebnih mjera i radnji na rasvjetljavanju krivičnih djela 'prevara i falsifikovanje isprave'.

U Ulici 'Ive Andrića', opština Istočno Novo Sarajevo, nepoznata lica su u toku noći otuđila dva akumulatora sa teretnog motornog vozila 'iveko'. Izvršen je uviđaj. U toku je preduzimanje potrebnih mjera i radnji na rasvjetljavanju krivičnog djela 'krađa'.

Stanici javne bezbednosti Pale, 26.07.2016. godine, B.G. je prijavio da mu je u mjestu Sjetlina, opština Pale, 12.07.2016. godine, A.T. otuđila njegovog psa rase 'Šarplaninac'. O događaju je obavješten dežurni tužilac. Istraga je u toku.

Stanici javne bezbjednosti Pale, 26.07.2016. godine, prijavljeno je da je u tunelu u mjestu Čeljigovići, opština Istočni Stari Grad, nepoznato lice izbacilo iz svog putničkog motornog vozila 'BMW' lice T.B.T, državljanina Turske, kome je prethodno obećao pronaći smještaj na području Kantona Sarajevo. Tokom uzimanja izjave u službenim prostorijama SJB Pale, oštećeni je naveo da je 25.07.2016. godine doputovao u turističku posjetu Sarajevu, te da mu se na Baščaršiji, Kanton Sarajevo, u kasnim večernjim satima obratilo nepoznato lice i ponudilo mu pomoć u traženju smještaja. U toku vožnje koja je trajala do ranih jutarnjih časova, nepoznato lice je zaustavilo vozilo u navedenom tunelu, te uz prijetnju upotrebe 'odvijača' i nekoliko udaraca rukom, istjeralo iz vozila pomenutog stranog državljanina koji je slučaj prijavio MUP-u Kantona Sarajevo.

Oštećeni je izjavio da su u vozilu ostala lična dokumenta, tri kofera i manja količina novca. O događaju je obavješten dežurni tužilac, koji je policijskim službenicima naložio preduzimanje potrebnih mjera i radnji na rasvjetljavanju pomenutog događaja".

Izvor: Pressrs.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dragan

29.07.2016 11:47

Tamo žive poludivlji ljudi koji u strahu drže ostale!

ODGOVORITE