Jelenina majka ostala bez dinara i hljeba

Otkako je Jelena ubijena, ostala sam bez bilo kakvih primanja, nemam novca ni za lekove, ni za hranu... Šta će mi i da jedem i da se lečim, kad nema moje ćerke, bolje je da me nema.

Srbija 18.07.2016 | 22:43
Jelenina majka ostala bez dinara i hljeba
Zorica Krsmanović, majka ubijene "zvezde Granda" Jelene Marjanović, posle ćerkine smrti živi u teškoj bedi, bez prebijene pare i bukvalno nema šta da jede!

Otkako je Jelena zverski ubijena 2. aprila na nasipu u Borči, Zorica nema ama baš nikakva primanja, osim što su joj u nekoliko navrata pomogle sestre i rođaci. Kako je rekla Informerovom novinaru, izgubila je svaku volju da se bori i ne želi više ni da živi bez ćerke jedinice.

Neće da se leči

Zorica kaže da u poslednjih 107 dana, otkako nema Jelene, nema snage ni da razmišlja o sopstvenoj egzistenciji.

"Posle Jeleninog ubistva ostala sam bez dinara... Hrane skoro i da nemam, lekove ne mogu da kupim jer nemam novca. Niti ću da jedem, niti ću da se lečim, šta će mi lekovi i hleb, kad nemam Jelenu pored sebe. Ne mogu da razmišljam o tome, nemam snage da se lečim, niti to želim" plačući je rekla Zorica, koja inače ne prima muževljevu penziju jer zbog pojedinih zakonskih rešenja na to nije ostvarila pravo.

Ona dodaje da joj trenutno pomažu samo sestre:

"Računi za struju bili su oko osamdeset hiljada dinara, sa nekim dugom odranije. Sve to su platile moje sestre. Sad više ni one nemaju, mnogo novca su potrošile na mene, tako da više nemam nikakvih prihoda. Uz to, izgubila sam i volju da se borim, život mi je izgubio smisao bez ćerke."

Jelena mi u snu kaže: 'Mama, biće sve u redu'
Zorica je plačući rekla da Jelenu sanja svake noći i da joj ona u snovima govori kako će sve biti u redu. Pre neko veče mi je rekla da se ne sekiram jer će svi problemi biti rešeni za nekoliko dana.
"Smejala se, gledala me je u oči i rekla mi je da budem jaka, da se borim jer će sve uskoro da se završi. Pokušavala sam da je pitam neke stvari, ali nisam uspela, a ona je samo pričala i smejala se. Jedino zbog toga što mi je ona rekla da se borim i da budem jaka, ja ću sa sestrama otići kod lekara" kaže Zorica.

Goca Josivljević, Zoričina sestra, kaže da je Zoričino zdravstveno stanje veoma loše i da zbog toga mora da ide kod lekara.

"Ovih dana treba da je povedemo u bolnicu, da uradi neka snimanja. Skener u bolnici je u kvaru, pa to snimanje moramo da platimo u nekoj privatnoj klinici. Verujte, ona zbog tuge za ćerkom odbija i da se leči. Samo ona zna kako je njenoj duši i koliko je boli Jelenina smrt. Jedina uteha i nada joj je unuka Jana, samo za nju živi i brine se da njoj bude dobro" kaže Goca.

Nema ni penziju

Zorica je danima zatvorena i ne izlazi iz kuće, a u posetu joj dolaze samo sestre i pojedini rođaci. Goca kaže da će potražiti pomoć od države kako bi Zorici obezbedila socijalnu pomoć.

"Molim sve institucije i organizacije da nam pomognu. Ne možemo je sada ostaviti samu, moramo joj obezbediti neka primanja, bilo kolika da su, njoj je to dovoljno za hranu i lekove. Ona zbog pravnih začkoljica nema pravo ni na penziju pokojnog muža, to dovoljno govori u koliko je teškoj situaciji" kaže Goca i dodaje da svi koji žele da pomognu Jeleninoj mami Zorici uplate mogu izvršiti na žiro račun broj 160-5100102280779-81 u Banci Intezi.

Izvor: Informer

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

nadam se

18.07.2016 20:56

Da ovaj slučaj zna Aleksandar Vučić, predsednik Vlade, sigurno bi pomogao ovoj ženi.

ODGOVORITE
Name

Jedan COVEK i jedna PATKA

18.07.2016 22:02

Trebala je doci u zgradu vlade kad je svemocni primao posjete...

Name

Komunjara

18.07.2016 22:32

A ko je Vučic da odlučuje o zivitu i smrti. Zar ne bi trebala drzava da ima sistem da pomogne svim ljudima u ovakvoj sitaciji

Name

Kumic

18.07.2016 21:03

Ako nema dinara i hljeba pa vadi eure i dolare iz carapa

ODGOVORITE
Name

CVRKO

18.07.2016 22:39

JA SAM GLEDO VUCICA LICNO NA TV PRIJE IZBORA KAD KAZE DA ON ZNA KOJE UBIO JELENU AL SE CEKA HAPSENJE POSLE IZBORA. IZBORI PRODZOSE VUCIC SE UCUTO SAD NEMA UBICE. HEBO VAS VUCIC.

ODGOVORITE
Name

Vucko

19.07.2016 16:09

Jedan COVEK i jedna PATKA!

Name

FANTOMKA Savamali

20.07.2016 06:15

Rekao je Vucic da ce kazniti odgovorne, recimo Malog... i sta bi... Veliko nista, kao i sam Vucic, NISTA!

Name

Pasha

19.07.2016 01:23

Gospodjo nedaj se,zelim sve najbolje,a ubicu objesiti na sred Beograda

ODGOVORITE