Princeza Dajana znala kakav joj se kraj sprema?

Britanska princeza Dajana poginula je pre skoro 20 godina, u saobraćajnoj nesreći u Parizu, kada se automobili u kom je bila sa svojom verenikom Dodijem el Fajedom, zakucao u zid tunela. Nakon njene smrti, pojavile su se razne verzije o životu i smrti voljene britanske princeze, a sama Dajana nikada nije bila žena koja je pristajala da prećutkuje istinu.

Zanimljivosti 09.07.2016 | 11:41
Princeza Dajana znala kakav joj se kraj sprema?
Nakon što su krenuli njeni problemi u braku sa princom Čarlsom, Dajana, snažna i prkosna žena koja nije htela da ćuti, u jednom od najšokantnijih intervjua koje je ikada dao neki pripadnik kraljevske porodice odlučila je da za Bi-Bi-Si progovori o najmračnijim tajnama unutar porodice.

 Tako je Dajana, nakon što ju je novinar pitao da li misli da će ikada biti kraljica, odgovorila negativno, uz obrazloženje:

- Volela bih da budem kraljica ljudskih srca, u ljudskim srcima. Ali ne vidim sebe kao kraljicu ove zemlje. Mislim da mnogo ljudi ne bi želelo da budem kraljica. Kada kažem "mnogo ljudi" mislim na okruženje u kojem sam se udala. Jer oni su odlučili da sam nebitna - rekla je svojevremeno princeza.

Na pitanje novinara zašto smatra da ju je kraljevska porodica odredila kao nebitnu, princeza je odgovorila:

- Zato što radim stvari drugačije. Jer ne poštujem pravila. Jer me vodi srce, a ne glava, iako mi je to stvorilo probleme u onome što radim. Shvatam to. Ali neko mora da izađe i voli narod i da im to pokaže.

Dajana je u intervjuu govorila i o tome da je kraljevska porodica vidi kao smetnju.

- Vide me kao nekakvu pretnju. Ovde sam da radim dobre stvari. Nisam uništitelj. Svaka jaka žena u istoriji morala je da ide sličnim putem. Mislim da je snaga ta koja stvara zabunu i strah. Zašto je ona jaka? Odakle joj to? Gde će to da upotrebi? Zašto je javnost još uvek podržava? - rekla je tada princeza Dajana.

Blic
Foto: instagram

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

pip

09.07.2016 19:43

Ipak je ostala kraljica srca.

ODGOVORITE
Name

lazar

09.07.2016 20:17

i arapi su je voljeli

ODGOVORITE