Dvostruki šampion Evrope nema uslove za takmičenje u drugoj ligi?!

Notingem Forestu inspekcija zatvorila stadion mesec dana pre početka sezone!

Fudbal 10.07.2016 | 10:00
Dvostruki šampion Evrope nema uslove za takmičenje u drugoj ligi?!
Smejemo se našim superligašima, koji nemaju uslove na stadionima, ni reflektore, ali čak i tamo odakle volimo da uzimamo primere, dešava se da ne postoje normalni uslovi za odigravanje utakmica. U Engleskoj, kolevci fudbala, nije više sve tako bajno, a to se najbolje vidi i na primeru drugoligaša Notingem Foresta, koji se danas susreo sa realnošću, da mora da zatvori stadion iz bezbednosnih razloga.

Kapacitet slavnog Siti Grtaunda, odlukom gradske inspekcije, smanjen je na nula gledalaca i to samo 29 dana pre početka nove sezone. To znači da stadion ne ispunjava minimum zahteva kako bi dobio sertifikat da na njemu mogu da se igraju utakmice.

Notingem Forest reba da dočeka Hal u prijateljskom meču 30. jula, a sedam dana kasnije na početku sezone biće dmaćin i novajliji u Čempionšipu Bartonu. Stadion, koji je izgrađen 1898. godine delom je rekonstruisan dva puta, početkom 80-ih i početkom 90-ih prošlog veka, a trenutni kapacitet mu je 30.445 gledalaca.

Problem je što se u Forestu menja rukovodstvo i što je dosadašnji nosilac sertifikata napustio klub. Čelnici Šumara sada traže novog čoveka koji bi bio zadužen za bezbednost, ali još uvek se nisu pomerili sa mrtve tačke. Ipak, uveravaju da će sve biti u redu do početka szone i da će publika moći da uđe na stadion. Ne bi valjalo da tako ne bude...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar