Двоструки шампион Европе нема услове за такмичење у другој лиги?!

Нотингем Форесту инспекција затворила стадион месец дана пре почетка сезоне!

Фудбал 10.07.2016 | 10:00
Двоструки шампион Европе нема услове за такмичење у другој лиги?!
Смејемо се нашим суперлигашима, који немају услове на стадионима, ни рефлекторе, али чак и тамо одакле волимо да узимамо примере, дешава се да не постоје нормални услови за одигравање утакмица. У Енглеској, колевци фудбала, није више све тако бајно, а то се најбоље види и на примеру друголигаша Нотингем Фореста, који се данас сусрео са реалношћу, да мора да затвори стадион из безбедносних разлога.

Капацитет славног Сити Гртаунда, одлуком градске инспекције, смањен је на нула гледалаца и то само 29 дана пре почетка нове сезоне. То значи да стадион не испуњава минимум захтева како би добио сертификат да на њему могу да се играју утакмице.

Нотингем Форест реба да дочека Хал у пријатељском мечу 30. јула, а седам дана касније на почетку сезоне биће дмаћин и новајлији у Чемпионшипу Бартону. Стадион, који је изграђен 1898. године делом је реконструисан два пута, почетком 80-их и почетком 90-их прошлог века, а тренутни капацитет му је 30.445 гледалаца.

Проблем је што се у Форесту мења руководство и што је досадашњи носилац сертификата напустио клуб. Челници Шумара сада траже новог човека који би био задужен за безбедност, али још увек се нису померили са мртве тачке. Ипак, уверавају да ће све бити у реду до почетка сзоне и да ће публика моћи да уђе на стадион. Не би ваљало да тако не буде...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар