Realizovati projekat gasifikacije Bijeljine

 
Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i delegacija nove skupštinske većine grada Bijeljina ocijenili su danas u Banjaluci da bi trebalo podržati napore kako bi bile nastavljene aktivnosti na realizaciji projekta gasifikacije ovog grada, čija je vrijednost 45 miliona KM.

Republika Srpska 30.06.2016 | 07:09
Realizovati projekat gasifikacije Bijeljine
"Gasifikacija Bijeljine je projekat od izuzetnog značaja, utoliko što se ovdje pojavljuje Srbija kao investitor posredstvom svog državnog preduzeća i to je nakon privatizacije `Telekoma` najveća po vrijednosti investicija Srbije u Republiku Srpsku", rekao je Đokić. 

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Dragan Đurđević naglasio je da je i do sada bilo aktivnosti na realizaciji projekta gasifikacije, da je pokazana spremnost ulaganjem na području ovog grada i razvođenjem mreže, te da bi se do kraja ove godine, ako budu pribavljene sve dozvole, grad Bijeljina mogao priključiti na gasovod, saopšteno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske. 

Narodni poslanik Zlatko Maksimović izrazio je spremnost da učini sve na završetku projekta gasifikacije Bijeljine, prvenstveno za dobrobit građana Semberije, ali i cijele Republike Srpske. 

Projekat gasifikacije Bijeljine vrijedan je oko 45 miliona KM i finansira ga preduzeće "Bijeljina gas", sa vlasničkom strukturom 80 odsto preduzeće "Novi Sad gas", koje i izvodi radove, te 20 odsto vlasništva grada Bijeljina.

Izvor: Srna