Реализовати пројекат гасификације Бијељине

 
Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и делегација нове скупштинске већине града Бијељина оцијенили су данас у Бањалуци да би требало подржати напоре како би биле настављене активности на реализацији пројекта гасификације овог града, чија је вриједност 45 милиона КМ.

Република Српска 30.06.2016 | 07:09
Реализовати пројекат гасификације Бијељине
"Гасификација Бијељине је пројекат од изузетног значаја, утолико што се овдје појављује Србија као инвеститор посредством свог државног предузећа и то је након приватизације `Телекома` највећа по вриједности инвестиција Србије у Републику Српску", рекао је Ђокић. 

Предсједник Скупштине града Бијељина Драган Ђурђевић нагласио је да је и до сада било активности на реализацији пројекта гасификације, да је показана спремност улагањем на подручју овог града и развођењем мреже, те да би се до краја ове године, ако буду прибављене све дозволе, град Бијељина могао прикључити на гасовод, саопштено је из Министарства индустрије, енергетике и рударства Републике Српске. 

Народни посланик Златко Максимовић изразио је спремност да учини све на завршетку пројекта гасификације Бијељине, првенствено за добробит грађана Семберије, али и цијеле Републике Српске. 

Пројекат гасификације Бијељине вриједан је око 45 милиона КМ и финансира га предузеће "Бијељина гас", са власничком структуром 80 одсто предузеће "Нови Сад гас", које и изводи радове, те 20 одсто власништва града Бијељина.

Извор: Срна