Protiv ulaska u EU 40 odsto građana Srbije


Bregzit će svakako uticati na promenu stavova gradana Srbije prema EU, ali poslednji raspoloživi podaci iz maja meseca govore da bi više od polovine građana Srbije na eventualnom referendumu glasalo za pridruživanje EU, piše "Danas".

Srbija 27.06.2016 | 09:37
Protiv ulaska u EU 40 odsto građana Srbije
Protiv bi bila jedna trećina, rekao je u intervjuu za današnje izdanje "Danasa" direktor sektora za javnomnjenjska istraživanja Ipsos stratedžik marketinga Marko Uljarević, objavljeno je na sajtu tog lista.

On smatra da kada se procenti koji se odnose na ukupnu populaciju preračunaju samo na one koji bi glasali na referendumu, majski podaci govore da bi 60 odsto od izašlih glasalo za pridruživanje, a 40 odsto bi glasalo protiv.

Kako navodi "Danas", svaki deseti birač DS, svaki treći glasač Dosta je bilo, ili svaki četvrti birač SNS - na eventualnom referendumu glasao bi protiv članstva u EU, ali isto tako svaki peti-šesti radikal, odnosno svaki sedmi birač Dveri je za pridruživanje Srbije Evropskoj uniji.

Izvor: Danas

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mihailo Mikic

27.06.2016 11:31

Da li je vecina gradjana SRBije za ulazak SRBije u EU ili nije nemozemo znati prije referenduma na kome ce narod da kaze svoje misljenje. Briranci koji su 40 godina bili u EU rekli su ZBOGOM takvoj drzavi a SRBi koji nikada nusu ni bilo clan EZ naroda trce ko zdrebad pred rudu. Da li je ulazak SRBije u EU zelja "politicara" ili naroda znacemo poslije referenduma koji treba raspisati a ne svoje placeno misljenje drugim nametati!

ODGOVORITE
Name

punca

28.06.2016 08:23

EU se raspada..chaus.. chaus .. tschüs es ist aus !!! SVE se vraca- sve se placa. 23.6.1991 nismo pozabili/ niti zaboravili

ODGOVORITE