Против уласка у ЕУ 40 одсто грађана Србије


Брегзит ће свакако утицати на промену ставова градана Србије према ЕУ, али последњи расположиви подаци из маја месеца говоре да би више од половине грађана Србије на евентуалном референдуму гласало за придруживање ЕУ, пише "Данас".

Србија 27.06.2016 | 09:37
Против уласка у ЕУ 40 одсто грађана Србије
Против би била једна трећина, рекао је у интервјуу за данашње издање "Данаса" директор сектора за јавномњењска истраживања Ипсос стратеџик маркетинга Марко Уљаревић, објављено је на сајту тог листа.

Он сматра да када се проценти који се односе на укупну популацију прерачунају само на оне који би гласали на референдуму, мајски подаци говоре да би 60 одсто од изашлих гласало за придруживање, а 40 одсто би гласало против.

Како наводи "Данас", сваки десети бирач ДС, сваки трећи гласач Доста је било, или сваки четврти бирач СНС - на евентуалном референдуму гласао би против чланства у ЕУ, али исто тако сваки пети-шести радикал, односно сваки седми бирач Двери је за придруживање Србије Европској унији.

Извор: Данас

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Михаило Микиц

27.06.2016 11:31

Да ли је вецина градјана СРБије за улазак СРБије у ЕУ или није немоземо знати прије референдума на коме це народ да казе своје мисљење. Бриранци који су 40 година били у ЕУ рекли су ЗБОГОМ таквој дрзави а СРБи који никада нусу ни било цлан ЕЗ народа трце ко здребад пред руду. Да ли је улазак СРБије у ЕУ зеља "политицара" или народа знацемо послије референдума који треба расписати а не своје плацено мисљење другим наметати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пунца

28.06.2016 08:23

ЕУ се распада..цхаус.. цхаус .. тсцхüс ес ист аус !!! СВЕ се враца- све се плаца. 23.6.1991 нисмо позабили/ нити заборавили

ОДГОВОРИТЕ