Postavljen spomenik knezu Lazaru

U severnom delu Kosovske Mitrovice sinoć je u centru grada postavljen spomenik knezu Lazaru.

Srbija 27.06.2016 | 09:36
Postavljen spomenik knezu Lazaru
Spomenik je visok 7,5 m i težak 7,5 tona.

Postavljen je na betonskom postolju koje je visoko preko tri metra. Spomenik bi sutra, na Vidovdan, 28. juna, svečano trebalo da otkrije direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

Knez Lazar je predstavljen sa mačem u jednoj ruci, dok drugom rukom pokazuke prema Gazimestanu.

Postavljanje spomenika pratio je veliki broj građana, a za to vreme saobraćaj u centru Kosovske Mitrovice bio je blokiran.

Odluku o postavljanju spomenika na jednoj od sednica doneli su odbornici Skupštine opštine Severna Mitrovica. Spomenik je postavljen na kružnom toku u centru severnog dela Kosovske Mitrovice.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Коњ

28.06.2016 12:31

Шта ради Србија по такозваном косову гора је по косово власт у Србији од шиптара на Косову и Метохији. Подигли споменик Кнезу Лазару Вјечан му помен треба да се подигне али што на сјеверу ту не припада већ југу гдје је и био. Како их није само срамота да пуштају југ низ воду исто тако су и споменик Милошу Обилићу који је би у Обилићу до нато агресије па у порти манастира Грачаница (у неком ћошку био дуго) поставили на кружни ток у Грачаницу а не припада ту већ општини Обилић. И тако радећи власт у србији нама нетреба непријатељ. Срби треба помагати где их има мало а не где их има пуно и преносећи споменике оде и народ. Ало Србијо докле више. Вучићу ти и твоји сте на Косову и Метохији урадили за ово што сте на валасти више него сви срби и шиптари скупа наравно на штету Срба. Али даће Господ Бога и данашњи дан да нас поведу Лазари, Обилићи, Југовићи итд. Слава Богу.

ODGOVORITE