Постављен споменик кнезу Лазару

У северном делу Косовске Митровице синоћ је у центру града постављен споменик кнезу Лазару.

Србија 27.06.2016 | 09:36
Постављен споменик кнезу Лазару
Споменик је висок 7,5 м и тежак 7,5 тона.

Постављен је на бетонском постољу које је високо преко три метра. Споменик би сутра, на Видовдан, 28. јуна, свечано требало да открије директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ðурић.

Кнез Лазар је представљен са мачем у једној руци, док другом руком показуке према Газиместану.

Постављање споменика пратио је велики број грађана, а за то време саобраћај у центру Косовске Митровице био је блокиран.

Одлуку о постављању споменика на једној од седница донели су одборници Скупштине општине Северна Митровица. Споменик је постављен на кружном току у центру северног дела Косовске Митровице.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Коњ

28.06.2016 10:31

Шта ради Србија по такозваном косову гора је по косово власт у Србији од шиптара на Косову и Метохији. Подигли споменик Кнезу Лазару Вјечан му помен треба да се подигне али што на сјеверу ту не припада већ југу гдје је и био. Како их није само срамота да пуштају југ низ воду исто тако су и споменик Милошу Обилићу који је би у Обилићу до нато агресије па у порти манастира Грачаница (у неком ћошку био дуго) поставили на кружни ток у Грачаницу а не припада ту већ општини Обилић. И тако радећи власт у србији нама нетреба непријатељ. Срби треба помагати где их има мало а не где их има пуно и преносећи споменике оде и народ. Ало Србијо докле више. Вучићу ти и твоји сте на Косову и Метохији урадили за ово што сте на валасти више него сви срби и шиптари скупа наравно на штету Срба. Али даће Господ Бога и данашњи дан да нас поведу Лазари, Обилићи, Југовићи итд. Слава Богу.

ОДГОВОРИТЕ