Večerajte u svijetlim restoranima

Više istraživanja pokazalo je da osobe koje često jedu u restoranima imaju veću verovatnoću da se ugoje.

Zdravlje 26.06.2016 | 15:28
Večerajte u svijetlim restoranima
Više istraživanja pokazalo je da osobe koje često jedu u restoranima imaju veću verovatnoću da se ugoje, što zbog obilnih porcija, što zbog društva koje čini da i ne primetimo kako "proždiremo" jedno jelo za drugim. Ali, novo istraživanje pokazuje da nije svejedno u kojim restoranima jedemo.

Prigušeno svetlo zvuči romantično, ali izbegavajte ga ako ste vi ili draga ne dijeti jer ćete jesti više i nezdravije. Ljudi koji obeduju u svetlim restoranima imaju 16 do 24 posto veću verovatnoću da izaberu zdravije opcije, nego oni u kojima je svetlo slabije.

U ispitivanju je učestvovalo 160 ispitanika koji su obedovali u četiri restorana. Polovina ispitanika koja je sedela u svetlijim sobama birala je zdravije opcije, poput pečene ili grilovane ribe, povrća i belog mesa, a ređe prženu hranu i deserte. Gosti tamnijih restorana unosili su 39 posto više kalorija, ali zato su jeli sporije i više uživali u hrani. Dodatno istraživanje pokazalo je da kada su opomenuti da obrate pažnju na unos kalorija, ispitanici jedu manje, tako da ako volite romantičnu atmosferu, ne morate se odricati prigušenog svetla, ali imajte na umu kilograme.

Novosti
foto: internet

Komentari / 0

Ostavite komentar