Вечерајте у свијетлим ресторанима

Више истраживања показало је да особе које често једу у ресторанима имају већу вероватноћу да се угоје.

Здравље 26.06.2016 | 15:28
Вечерајте у свијетлим ресторанима
Више истраживања показало је да особе које често једу у ресторанима имају већу вероватноћу да се угоје, што због обилних порција, што због друштва које чини да и не приметимо како "прождиремо" једно јело за другим. Али, ново истраживање показује да није свеједно у којим ресторанима једемо.

Пригушено светло звучи романтично, али избегавајте га ако сте ви или драга не дијети јер ћете јести више и нездравије. Људи који обедују у светлим ресторанима имају 16 до 24 посто већу вероватноћу да изаберу здравије опције, него они у којима је светло слабије.

У испитивању је учествовало 160 испитаника који су обедовали у четири ресторана. Половина испитаника која је седела у светлијим собама бирала је здравије опције, попут печене или гриловане рибе, поврћа и белог меса, а ређе пржену храну и десерте. Гости тамнијих ресторана уносили су 39 посто више калорија, али зато су јели спорије и више уживали у храни. Додатно истраживање показало је да када су опоменути да обрате пажњу на унос калорија, испитаници једу мање, тако да ако волите романтичну атмосферу, не морате се одрицати пригушеног светла, али имајте на уму килограме.

Новости
фото: интернет

Коментари / 0

Оставите коментар