Sramota – prodaju karte za Alijevu sahranu!

Jedan od najboljih sportista 20. veka Muhamed Ali je tokom poslednjih godina života pripremao svoju sahranu.

Ostali sportovi 09.06.2016 | 09:15
Sramota – prodaju karte za Alijevu sahranu!

Insistirao je na tome da ulaz na komemoraciju bude besplatan, ali posle podele ulaznica neki su želeli da zarade.

Nekoliko časova pre početka podele ulaznica formirao se red ispred hale gde će u petak u hali Slobode u Luivilu biti održana komemoracija.

Hiljade ljudi ostalo je praznih ruku, a oni srećniji su uz osmehe otišli kućama jer su svesni da u rukama drže deo istorije.

U hali je 15.000 sedišta, a pojedini vlasnici ulaznica želeli su odmah to da unovče i putem interneta stavili su karte na prodaju.

"Zgrožen sam i zapanjen što će neki pokušati da profitiraju od komemoracije. Nadam se da će oni koji nameravaju da kupe ulaznice od toga odustati. Muhamed Ali je želeo da to bude besplatno, dogadjaj koji će biti otvoren za sve ljude", rekaoportparol Alijeve porodice Bob Ganel.

Oko hale zalepljene su poruke u kojima stoje brojevi telefona i internet adrese na kojima se nude karate na prodaju. Jedan muškarac koji se javio na oglas rekao je da će sa majkom doputovati iz Čikaga i da želi da plati 50 dolara za dve ulaznice.

Mnogi se javljaju i putem interneta, a čovek iz Kalifornije ponudio je zainteresovanima 50 dolara da umesto njega stoje u redu za ulaznice za komemoraciju i dženazu, molitvu koja je deo ceremonije muslimanske sahrane.

Mnogobrojni poštovaoci jednog od najboljih boksera svih vremena su odbili da plate ulaznice.

"Najveći je želeo da svi mogu da prisustvuju njegovoj komemoraciji i dženazi, umesto novčanog spektakla koji će se održati", napisao je neko ispod ponude i zatražio da mu se poklone karte.

Basit Muhamed iz Virdžinije, koji će sa prijateljima doći u Luivil, rekao je da je čuo da se prodaju ulaznice.

"To je pogrešno. Tako se ne odaje počast nekome, tako što ćete zaraditi na njegovoj smrti", naveo je on.

Muhamed je rekao da ga je neko iz Luivila kontaktirao i da mu je ponudio četiri besplatne karte.

"Drago mi je što neko tamo ima srce. Kada ću više imati priliku da prisustvujem sahrani nekoga ko je toliko značio islamu i našoj zemlji?", rekao je on.

Muhamed Ali umro je u noći između petka i subote od komplikacija izazvanih Parkinsonovom bolešću, od koje je bolovao poslednje tri decenije.

Imao je 74 godine.

Kako su preneli svetski mediji, sahrani Muhameda Alija prisustvovaće brojne poznate ličnosti, a izmedju ostalih, govoriće predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, bivši predsednik SAD Bil Klinton, kalifornijski imam Zaid Šakir i kralj Jordana Abdulah drugi.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar