Срамота – продају карте за Алијеву сахрану!

Један од најбољих спортиста 20. века Мухамед Али је током последњих година живота припремао своју сахрану.

Остали спортови 09.06.2016 | 09:15
Срамота – продају карте за Алијеву сахрану!

Инсистирао је на томе да улаз на комеморацију буде бесплатан, али после поделе улазница неки су желели да зараде.

Неколико часова пре почетка поделе улазница формирао се ред испред хале где ће у петак у хали Слободе у Луивилу бити одржана комеморација.

Хиљаде људи остало је празних руку, а они срећнији су уз осмехе отишли кућама јер су свесни да у рукама држе део историје.

У хали је 15.000 седишта, а поједини власници улазница желели су одмах то да уновче и путем интернета ставили су карте на продају.

"Згрожен сам и запањен што ће неки покушати да профитирају од комеморације. Надам се да ће они који намеравају да купе улазнице од тога одустати. Мухамед Али је желео да то буде бесплатно, догадјај који ће бити отворен за све људе", рекаопортпарол Алијеве породице Боб Ганел.

Око хале залепљене су поруке у којима стоје бројеви телефона и интернет адресе на којима се нуде карате на продају. Један мушкарац који се јавио на оглас рекао је да ће са мајком допутовати из Чикага и да жели да плати 50 долара за две улазнице.

Многи се јављају и путем интернета, а човек из Калифорније понудио је заинтересованима 50 долара да уместо њега стоје у реду за улазнице за комеморацију и џеназу, молитву која је део церемоније муслиманске сахране.

Многобројни поштоваоци једног од најбољих боксера свих времена су одбили да плате улазнице.

"Највећи је желео да сви могу да присуствују његовој комеморацији и џенази, уместо новчаног спектакла који ће се одржати", написао је неко испод понуде и затражио да му се поклоне карте.

Басит Мухамед из Вирџиније, који ће са пријатељима доћи у Луивил, рекао је да је чуо да се продају улазнице.

"То је погрешно. Тако се не одаје почаст некоме, тако што ћете зарадити на његовој смрти", навео је он.

Мухамед је рекао да га је неко из Луивила контактирао и да му је понудио четири бесплатне карте.

"Драго ми је што неко тамо има срце. Када ћу више имати прилику да присуствујем сахрани некога ко је толико значио исламу и нашој земљи?", рекао је он.

Мухамед Али умро је у ноћи између петка и суботе од компликација изазваних Паркинсоновом болешћу, од које је боловао последње три деценије.

Имао је 74 године.

Како су пренели светски медији, сахрани Мухамеда Алија присуствоваће бројне познате личности, а измедју осталих, говориће председник Турске Реџеп Тајип Ердоган, бивши председник САД Бил Клинтон, калифорнијски имам Заид Шакир и краљ Јордана Абдулах други.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар