Blater, Katner i Valk dodijelili sebi 80 miliona!

Bivši visoki zvaničnici FIFA Sep Blater, Žerom Valk i Markus Katner dodelili su sebi povećanje plata i bonusa u vrednosti od 80 miliona dolara.

Fudbal 09.06.2016 | 09:00
Blater, Katner i Valk dodijelili sebi 80 miliona!

Kako su saopštili advokati FIFA, pomenuta trojka je to uradila u petogodišnjem peirodu.

Vladajuće telo FIFA objavilo je ugovore bivšeg predsednika Blatera, otpuštenog generalnog sekretara Valka i otpuštenog finansijskog direktora Katnera dan posle racije švajcarske policije. 

Advokati FIFA tvrde da postoje dokazi da je pomenuta trojka napravila koordinisani napor kako bi se obogatila u periodu od 2011. do 2015. godine. 

"Blater, Valke i Katner su se zajedničkim naporima obogatili kroz godišnja povećanja plata, bonusa sa svetskih prvenstava i drugih podsticajnih mera u iznosu od više od 79 miliona švajcarskih franaka i to samo u poslednjih pet godina", rekao je američki advokat Bil Bark. Fifa je otkrila detalje ugovora svog bivšeg predsednika Blatera, otpuštenog generalnog sekretara Valkea i otpuštenog finansijskog direktora Katnera, dan pošto je policija upala u Fifu i zaplenila dokaze u sklopu istrage švajcarskih vlasti. 

Švajcarske vlasti pokrenule su prošlog septembra krivičnu istragu protiv Blatera, a u martu protiv Valkea. Oni se sumnjiče za malverzacije Fifinim novcem. Blater i Valke su negirali nepravilnosti, a suspendovani su na šest, odnosno 12 godina. Protiv Katnera nije pokrenut dodatni postupak. 

Saopštenje Fifinih advokata objavljeno je tri nedelje pošto je novi predsednik svetske kuće fudbala Djani Infantino rekao da je "kriza završena".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar