Блатер, Катнер и Валк додијелили себи 80 милиона!

Бивши високи званичници ФИФА Сеп Блатер, Жером Валк и Маркус Катнер доделили су себи повећање плата и бонуса у вредности од 80 милиона долара.

Фудбал 09.06.2016 | 09:00
Блатер, Катнер и Валк додијелили себи 80 милиона!

Како су саопштили адвокати ФИФА, поменута тројка је то урадила у петогодишњем пеироду.

Владајуће тело ФИФА објавило је уговоре бившег председника Блатера, отпуштеног генералног секретара Валка и отпуштеног финансијског директора Катнера дан после рације швајцарске полиције. 

Адвокати ФИФА тврде да постоје докази да је поменута тројка направила координисани напор како би се обогатила у периоду од 2011. до 2015. године. 

"Блатер, Валке и Катнер су се заједничким напорима обогатили кроз годишња повећања плата, бонуса са светских првенстава и других подстицајних мера у износу од више од 79 милиона швајцарских франака и то само у последњих пет година", рекао је амерички адвокат Бил Барк. Фифа је открила детаље уговора свог бившег председника Блатера, отпуштеног генералног секретара Валкеа и отпуштеног финансијског директора Катнера, дан пошто је полиција упала у Фифу и запленила доказе у склопу истраге швајцарских власти. 

Швајцарске власти покренуле су прошлог септембра кривичну истрагу против Блатера, а у марту против Валкеа. Они се сумњиче за малверзације Фифиним новцем. Блатер и Валке су негирали неправилности, а суспендовани су на шест, односно 12 година. Против Катнера није покренут додатни поступак. 

Саопштење Фифиних адвоката објављено је три недеље пошто је нови председник светске куће фудбала Дјани Инфантино рекао да је "криза завршена".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар