NBA plej-of: "Manijak" Vestbruk doveo Sparse do ambisa!

Oklahoma Siti Tander nalazi se na korak od neočekivanog plasmana u finale Zapada NBA plej-ofa.

Košarka 11.05.2016 | 11:40
NBA plej-of: "Manijak" Vestbruk doveo Sparse do ambisa!

Tander je drugi put u nizu savladao San Antonio Sparse u Teksasu, ovaj put sa 95:91, te poveo 3-2 u ovoj polufinalnoj seriji konferencije.

Junak velikog trijumfa Tandera bio je Rasel Vestbruk sa 35 poena, 11 skokova i 9 asistencija. On je u poslednja četiri minuta ubacuo 7 poena uz dva skoka i asistenciju za preokret sa 88:82.

Tander je preokrenuo na 92:90 na startu poslednjem minuta, a Vestbruk je meč rešio košem uz dodatno slobodno bacanje 6,3 sekundi pre kraja. Lenard nije uspeo da ga faulira pre šuta, usledilo je polaganje pleja Tandera uz faul Oldridža.

"Igrao je kao manijak, nosio nas je. Diktirao je naš ritam igre. Napadao je obruč, pogađao skok-šut, ubacivao trojke. Kada radi to, mnogo je opasan jer odbrana pokušava da zaštiti obruč, a on pogodi sa distance", rekao je Kevin Durent.

Lenard je posle meča izjavio da ga je "definitivno namerno faulirao".

"Pobegao mu je, napao obruč i dobio dodatno bacanje. Užasan kraj. Nisam gledao usporeni snimak, ne znam kakav je bio faul, ali to nije poenta. Trebalo je da u tom trenutku budemo u boljoj situaciji, kao tokom većeg dela meča. Imali smo nekoliko prilika da steknemo dobru prednost, imali su nekoliko teških šuteva, nismo uspeli da to iskoristimo", rekao je Manu Đinobili.

Vestbruka je pratio Kevin Durent sa 23 poena, 6 skokova i 5 asistencija, dok je Stiven Adams ubacio 12 poena uz 11 uhvaćenih lopti.

Sparse je predvodio Kavaj Lenard sa 26 poena, 6 skokova, 5 ukradenih lopti i 4 asistencija. Po 20 poena dodali su Deni Grin i Lamarkus Oldridž, koji je imao i 9 skokova, ali je pogodio tek 6 od 21 šuta iz igre.

Podbacili su veterani Grega Popovića, Toni Parker je postigao 9 poena (4/12) uz 5 asistencija, dok je Tim Dankan pogodio samo jedan od šest šuteva iz igre te meč završio sa samo 5 poena uz tri skoka.

Tek po jedan koš postigli su i Manu Đinobili, Dejvid Vest i Boris Dijao, iz ukupno 14 šuteva. Ništa bolji nije bio ni četvrti rezervista Pati Mils sa 2/4.

Boban Marjanović nije dobio šansu na ovom meču. Odigrao je ukupno 12 minuta u seriji sa Tanderom.

Šesti meč igra se u četvrtak uveče u Oklahoma Sitiju, a Sparsi su samo jednom preokrenuli zaostatak od 3-2 u plej-ofu, 2008. su savladali Nju Orleans.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar