НБА плеј-оф: "Манијак" Вестбрук довео Спарсе до амбиса!

Оклахома Сити Тандер налази се на корак од неочекиваног пласмана у финале Запада НБА плеј-офа.

Кошарка 11.05.2016 | 11:40
НБА плеј-оф: "Манијак" Вестбрук довео Спарсе до амбиса!

Тандер је други пут у низу савладао Сан Антонио Спарсе у Тексасу, овај пут са 95:91, те повео 3-2 у овој полуфиналној серији конференције.

Јунак великог тријумфа Тандера био је Расел Вестбрук са 35 поена, 11 скокова и 9 асистенција. Он је у последња четири минута убацуо 7 поена уз два скока и асистенцију за преокрет са 88:82.

Тандер је преокренуо на 92:90 на старту последњем минута, а Вестбрук је меч решио кошем уз додатно слободно бацање 6,3 секунди пре краја. Ленард није успео да га фаулира пре шута, уследило је полагање плеја Тандера уз фаул Олдриџа.

"Играо је као манијак, носио нас је. Диктирао је наш ритам игре. Нападао је обруч, погађао скок-шут, убацивао тројке. Када ради то, много је опасан јер одбрана покушава да заштити обруч, а он погоди са дистанце", рекао је Кевин Дурент.

Ленард је после меча изјавио да га је "дефинитивно намерно фаулирао".

"Побегао му је, напао обруч и добио додатно бацање. Ужасан крај. Нисам гледао успорени снимак, не знам какав је био фаул, али то није поента. Требало је да у том тренутку будемо у бољој ситуацији, као током већег дела меча. Имали смо неколико прилика да стекнемо добру предност, имали су неколико тешких шутева, нисмо успели да то искористимо", рекао је Ману Ђинобили.

Вестбрука је пратио Кевин Дурент са 23 поена, 6 скокова и 5 асистенција, док је Стивен Адамс убацио 12 поена уз 11 ухваћених лопти.

Спарсе је предводио Кавај Ленард са 26 поена, 6 скокова, 5 украдених лопти и 4 асистенција. По 20 поена додали су Дени Грин и Ламаркус Олдриџ, који је имао и 9 скокова, али је погодио тек 6 од 21 шута из игре.

Подбацили су ветерани Грега Поповића, Тони Паркер је постигао 9 поена (4/12) уз 5 асистенција, док је Тим Данкан погодио само један од шест шутева из игре те меч завршио са само 5 поена уз три скока.

Тек по један кош постигли су и Ману Ђинобили, Дејвид Вест и Борис Дијао, из укупно 14 шутева. Ништа бољи није био ни четврти резервиста Пати Милс са 2/4.

Бобан Марјановић није добио шансу на овом мечу. Одиграо је укупно 12 минута у серији са Тандером.

Шести меч игра се у четвртак увече у Оклахома Ситију, а Спарси су само једном преокренули заостатак од 3-2 у плеј-офу, 2008. су савладали Њу Орлеанс.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар