"Stop medijskom mraku" u Loznici

Pod motom "Stop medijskom mraku" u Loznici je juče popodne organizovan protest dela učesnika u predstojećim izborima jer, kako tvrde, "u Loznici vlada medijski mrak, pre svega elektronskih medija".

Srbija 13.04.2016 | 17:40
"Stop medijskom mraku" u Loznici

U protestu su učestvovali predstavnici Srpske narodne partije Nenada Popovića koji, za razliku od republičkog nivoa, nisu hteli da idu u koaliciju sa koalicijom okupljenom oko SNC".

"Za tri godine iz lokalnog budžeta za finasiranje medija u gradu izdvojeno je oko 57 miliona dinara i ne bi smelo da se dogodi da ne možemo da se oglasimo i kad platimo termine koju su, inače, skuplji od onih kod medija u susednom Šapcu i do pet puta", rekao je Mihailo Purić iz stranke Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića koja je, u lokalu, na listi GG "Dr Zoran Nikolić".

"Sa nama su i predstavnici GG "Smelo" i SRS. Nedopustivo je i kad damo video-materijal da se cenzuriše i, ako je bilo šta nepovoljno prema vladajućoj koaliciji, ne može u etar."

Kako je rečeno, uslediće i sastanak nezadovoljnih učesnika izbora i odluke o daljim koracima, "jer medijski mrak ne može da prati izborni ciklus".

Loznica je inače ostala bez lokalnog javnog servisa pre 10 godina, jer je privatizovan, što recimo u Šapcu do danas nije urađeno. Protiv te privatizacije, koja je teško pogodila i novinare i ostale zaposlene u RTV "Podrinje", u to vreme nisu bile ni stranke ni najveći deo onih kojima sada smeta medijski mrak. Svi su imali svoje favorite u privatizaciji, ali je pobedila Građevinska firma "Stobeks" i kupila većinski paket akcija RTV "Podrinje". Prema mišljenju mnogih, medijska slika u Loznici bila je neuporedivo bolja pre "raspakivanja lokalnog javnog servisa osnovanog pre više od pola veka koga su podizali, najvećim delom zaposleni svojim radom i odricanjem, godinama i decenijama".

BN TV (V.M.)

Komentari / 0

Ostavite komentar