"Стоп медијском мраку" у Лозници

Под мотом "Стоп медијском мраку" у Лозници је јуче поподне организован протест дела учесника у предстојећим изборима јер, како тврде, "у Лозници влада медијски мрак, пре свега електронских медија".

Србија 13.04.2016 | 17:40
"Стоп медијском мраку" у Лозници

У протесту су учествовали представници Српске народне партије Ненада Поповића који, за разлику од републичког нивоа, нису хтели да иду у коалицију са коалицијом окупљеном око СНЦ".

"За три године из локалног буџета за финасирање медија у граду издвојено је око 57 милиона динара и не би смело да се догоди да не можемо да се огласимо и кад платимо термине коју су, иначе, скупљи од оних код медија у суседном Шапцу и до пет пута", рекао је Михаило Пурић из странке Заједно за Србију Душана Петровића која је, у локалу, на листи ГГ "Др Зоран Николић".

"Са нама су и представници ГГ "Смело" и СРС. Недопустиво је и кад дамо видео-материјал да се цензурише и, ако је било шта неповољно према владајућој коалицији, не може у етар."

Како је речено, уследиће и састанак незадовољних учесника избора и одлуке о даљим корацима, "јер медијски мрак не може да прати изборни циклус".

Лозница је иначе остала без локалног јавног сервиса пре 10 година, јер је приватизован, што рецимо у Шапцу до данас није урађено. Против те приватизације, која је тешко погодила и новинаре и остале запослене у РТВ "Подриње", у то време нису биле ни странке ни највећи део оних којима сада смета медијски мрак. Сви су имали своје фаворите у приватизацији, али је победила Грађевинска фирма "Стобекс" и купила већински пакет акција РТВ "Подриње". Према мишљењу многих, медијска слика у Лозници била је неупоредиво боља пре "распакивања локалног јавног сервиса основаног пре више од пола века кога су подизали, највећим делом запослени својим радом и одрицањем, годинама и деценијама".

БН ТВ (В.М.)

Коментари / 0

Оставите коментар