Hoće li u finalima Evro-kupova igrati samo Španci?!

Čelnik Primere Havijer Tebas o mogućnosti da se u finalima oba evropska takmičenja suoče klubovi iz Španije.

Fudbal 04.05.2016 | 19:20
Hoće li u finalima Evro-kupova igrati samo Španci?!

Atletiko Madrid je u finalu Lige šampiona. U sredu uveče saznaćemo da li će mu protivnik biti Real Madrid ili Mančester siti.

Dan kasnije, u revanšima polufinala Lige Evrope sastaće se Sevilja - Šahtjor (prvi susret 2:2) i Liverpul - Viljareal (0:1).

Dakle, nije nerealno da se za oba trofeja bore isključivo Španci, što je predsednika njihove domaće lige Havijera Tebasa navelo da izjavi:

"Navikavamo se na kavijar, ali neke druge godine ćemo možda morati da se zadovoljimo i manjim uspesima", aludirao je na moguće proslave u Madridu, Sevilji ili Valensiji, ovog proleća.

Tebas je dodao da u slučaju "španskih finala" ne bi bilo dileme koja zemlja trenutno ima najkvalitetnije prvenstvo.

Ipak, u ovom trenutku je poznat samo jedan finalista - Atletiko, a ostali tek treba da obave posao na terenu, gde je nezahvalno unapred prognozirati pobednike, posebno u ovoj fazi takmičenja.

"Iako sam navijač Reala, ponosan sam na ovo što je uradio Dijego Simeone sa svojim timom. Atletiko je primer kluba koji izvanredno radi i takođe izvanredno posluje".

Španci su pre dve godine imali oboje finalista Lige šampiona (Real i Atletiko), dok je Sevilja u finalu Lige Evrope pobedila portugalsku Benfiku.

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar