Хоће ли у финалима Евро-купова играти само Шпанци?!

Челник Примере Хавијер Тебас о могућности да се у финалима оба европска такмичења суоче клубови из Шпаније.

Фудбал 04.05.2016 | 19:20
Хоће ли у финалима Евро-купова играти само Шпанци?!

Атлетико Мадрид је у финалу Лиге шампиона. У среду увече сазнаћемо да ли ће му противник бити Реал Мадрид или Манчестер сити.

Дан касније, у реваншима полуфинала Лиге Европе састаће се Севиља - Шахтјор (први сусрет 2:2) и Ливерпул - Виљареал (0:1).

Дакле, није нереално да се за оба трофеја боре искључиво Шпанци, што је председника њихове домаће лиге Хавијера Тебаса навело да изјави:

"Навикавамо се на кавијар, али неке друге године ћемо можда морати да се задовољимо и мањим успесима", алудирао је на могуће прославе у Мадриду, Севиљи или Валенсији, овог пролећа.

Тебас је додао да у случају "шпанских финала" не би било дилеме која земља тренутно има најквалитетније првенство.

Ипак, у овом тренутку је познат само један финалиста - Атлетико, а остали тек треба да обаве посао на терену, где је незахвално унапред прогнозирати победнике, посебно у овој фази такмичења.

"Иако сам навијач Реала, поносан сам на ово што је урадио Дијего Симеоне са својим тимом. Атлетико је пример клуба који изванредно ради и такође изванредно послује".

Шпанци су пре две године имали обоје финалиста Лиге шампиона (Реал и Атлетико), док је Севиља у финалу Лиге Европе победила португалску Бенфику.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар