E, Ana, Ana...! Šta si propustila?!

Da u drugom kolu nije izgubila od malo poznate Luize Ćiriko, Ana Ivanović bi bez borbe prošla u četvrtfinale turnira u Madridu.

Tenis 04.05.2016 | 19:00
E, Ana, Ana...! Šta si propustila?!

Mlada Amerikanka Luiza Ćiriko baš ima sreće na turniru u Madridu, ali kao što se često kaže, "sreću treba i zaslužiti".

Ona se u sredu automatski plasirala u četvrtfinale, nakon što je Viktorija Azarenka posle zagrevanja odlučila da preda taj meč, žaleći se na povredu leđa.

Dvadesetogodišnja Ćiriko (133. na WTA listi) prethodno je iznenadila Anu Ivanović, pobedivši je sa 2:1 u setovima, a pre toga je savladala takođe mnogo bolje rangiranu Rumunku Moniku Nikulesku.

Amerikanka je prošle nedelje doputovala u Madrid, sa idejom da sačeka eventualno odustajanje nekoliko teniserki i tako se kandiduje za plasman u glavni žreb putem kvalifikacija.

Za svaki slučaj je prijavila učešće na jednom manjem turniru od ponedeljka, ali "crta" se, na njenu sreću, spustila dovoljno nisko da ipak startuje u preliminarnom delu.

Dvema pobedama stekla je pravo da odmeri snage sa teniserkama iz svetskog vrha i potom nastavila sa odličnim partijama. Dogurala je do četvrtfinala (dovoljno da od ponedeljka uđe u Top 100), gde će joj protivnica biti Darija Gavrilova iz Australije, trenutno 39. na svetu.

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar