Е, Ана, Ана...! Шта си пропустила?!

Да у другом колу није изгубила од мало познате Луизе Ћирико, Ана Ивановић би без борбе прошла у четвртфинале турнира у Мадриду.

Тенис 04.05.2016 | 19:00
Е, Ана, Ана...! Шта си пропустила?!

Млада Американка Луиза Ћирико баш има среће на турниру у Мадриду, али као што се често каже, "срећу треба и заслужити".

Она се у среду аутоматски пласирала у четвртфинале, након што је Викторија Азаренка после загревања одлучила да преда тај меч, жалећи се на повреду леђа.

Двадесетогодишња Ћирико (133. на WТА листи) претходно је изненадила Ану Ивановић, победивши је са 2:1 у сетовима, а пре тога је савладала такође много боље рангирану Румунку Монику Никулеску.

Американка је прошле недеље допутовала у Мадрид, са идејом да сачека евентуално одустајање неколико тенисерки и тако се кандидује за пласман у главни жреб путем квалификација.

За сваки случај је пријавила учешће на једном мањем турниру од понедељка, али "црта" се, на њену срећу, спустила довољно ниско да ипак стартује у прелиминарном делу.

Двема победама стекла је право да одмери снаге са тенисеркама из светског врха и потом наставила са одличним партијама. Догурала је до четвртфинала (довољно да од понедељка уђе у Топ 100), где ће јој противница бити Дарија Гаврилова из Аустралије, тренутно 39. на свету.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар