Luković: A, sad - "Operacija Evropa"!

"Svi imamo veliku želju i motiv da nešto napravimo i na međunarodnoj sceni", kaže za MONDO kapiten Crvene zvezde, novog šampiona Srbije u fudbalu.

Fudbal 04.05.2016 | 18:40
Luković: A, sad - "Operacija Evropa"!

Mesecima su trajali pregovori Aleksandra Lukovića i Crvene zvezde o njegovom povratku u klub iz Zenita. Kada su se sve kockice konačno poklopile, iskusnog štopera zadesila je povreda pete zbog koje je morao na dodatnih pola godine pauze.

Konačno, krajem avgusta, Luković je ponovo istrčao na teren u crveno-belom dresu. Za razliku od prethodnog mandata, od 2002. do 2006, sada sa kapitenskom trakom oko ruke.

Iako nije bio najbitniji šraf u mašineriji Miodraga Božovića, iskustvom i ponašanjem usmeravao je mlađe saigrače i dobijao poštovanje stranaca. Kada nije sve išlo kako treba na početku sezone, pred novinarima je preuzimao odgovornost i time skidao pritisak sa leđa drugih.

Četiri utakmice pre kraja sezone, dočekao je da podigne šampionski pehar.

"Konačno! Cele godine smo prvi, baš se odužilo i mislim da smo zaslužili sve ovo", kaže Luković za MONDO posle saznanja da je Čukarički izgubio od Vojvodine, čime je Zvezda stekla nedostižnu prednost tri kola pre kraja.

Kapitena smo u utorak uveče zatekli na stadionu Rajko Mitić, gde je sa saigračima proslavljao titulu iako je duel protiv Voždovca bio gotov satima ranije.

"Spontano smo se okupili. Svi smo otišli kućama posle utakmice na Vračaru, ali kada smo čuli da je Vojvodina pobedila Čukarički, vratili smo se na stadion", pričao je Luković dok se u daljini čula vesela galama.

Upravo je Čukarički prolongirao slavlje crveno-belima, pošto ih je pre nedelju dana savladao kao gost 2:1.

"Nismo razmišljali o njihovoj utakmici, bilo nam je bitno samo da pobedimo Voždovac. Mogli smo da 'overimo' titulu ranije, ali eto, ispostavilo se da su izgubili od Vojvodine i sve se složilo", zadovoljan je kapiten.

Lukoviću je ovo druga titula sa Crvenom zvezdom.

"Ovo mi je draža titula nego ona iz sezone 2005/06. Samo mi igrači znamo kroz šta sve smo prošli. Bili smo jedinstveni, dišemo kao jedan i kada se sve sabere i oduzme, mislim da smo zaista najviše pokazali".

Bez obzira što je slavlje bilo u toku, zadržao je kapitensku ozbiljnost i poručio:

"Nema mesta euforiji, proslavićemo ovo, ali već u subotu nas čeka utakmica. Još četiri ih je ostalo do kraja i tek onda idemo na zasluženi odmor. Bitno je da se dobro odmorimo i vratimo orni, pošto nas čeka 'Operacija Evropa'. Svi imamo veliku želju i motiv da nešto napravimo i na međunarodnoj sceni. Potrebno je da se mnogo kockica složi, nadam se da će ova ekipa ostati na okupu, uz par pojačanja", priželjkuje Luković.

Za kraj, priznao je da crveno-beli u utorak na Vračaru, kao i u većini utakmica ovog proleća, nisu ličili na tim koji je prethodno dominirao superligaškim terenima.

"Možda smo upali malo u krizu i kao ekipa i pojedinačno, ali prisutan je bio i određeni psihološki umor od tog čekanja da i zvanično budemo šampioni. Sada je, konačno, sve rešeno...".

Čestitke košarkašima, navijačima...
"Čestitao bih i košarkašima, pogodilo se da smo došli do titula dan za danom. Čestitao bih i svim navijačima Zvezde, svim ljudima u klubu, igračima naravno...", nabrajao je Luković.

Izvor: Mondo.rs

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar