Луковић: А, сад - "Операција Европа"!

"Сви имамо велику жељу и мотив да нешто направимо и на међународној сцени", каже за МОНДО капитен Црвене звезде, новог шампиона Србије у фудбалу.

Фудбал 04.05.2016 | 18:40
Луковић: А, сад - "Операција Европа"!

Месецима су трајали преговори Александра Луковића и Црвене звезде о његовом повратку у клуб из Зенита. Када су се све коцкице коначно поклопиле, искусног штопера задесила је повреда пете због које је морао на додатних пола године паузе.

Коначно, крајем августа, Луковић је поново истрчао на терен у црвено-белом дресу. За разлику од претходног мандата, од 2002. до 2006, сада са капитенском траком око руке.

Иако није био најбитнији шраф у машинерији Миодрага Божовића, искуством и понашањем усмеравао је млађе саиграче и добијао поштовање странаца. Када није све ишло како треба на почетку сезоне, пред новинарима је преузимао одговорност и тиме скидао притисак са леђа других.

Четири утакмице пре краја сезоне, дочекао је да подигне шампионски пехар.

"Коначно! Целе године смо први, баш се одужило и мислим да смо заслужили све ово", каже Луковић за МОНДО после сазнања да је Чукарички изгубио од Војводине, чиме је Звезда стекла недостижну предност три кола пре краја.

Капитена смо у уторак увече затекли на стадиону Рајко Митић, где је са саиграчима прослављао титулу иако је дуел против Вождовца био готов сатима раније.

"Спонтано смо се окупили. Сви смо отишли кућама после утакмице на Врачару, али када смо чули да је Војводина победила Чукарички, вратили смо се на стадион", причао је Луковић док се у даљини чула весела галама.

Управо је Чукарички пролонгирао славље црвено-белима, пошто их је пре недељу дана савладао као гост 2:1.

"Нисмо размишљали о њиховој утакмици, било нам је битно само да победимо Вождовац. Могли смо да 'оверимо' титулу раније, али ето, испоставило се да су изгубили од Војводине и све се сложило", задовољан је капитен.

Луковићу је ово друга титула са Црвеном звездом.

"Ово ми је дража титула него она из сезоне 2005/06. Само ми играчи знамо кроз шта све смо прошли. Били смо јединствени, дишемо као један и када се све сабере и одузме, мислим да смо заиста највише показали".

Без обзира што је славље било у току, задржао је капитенску озбиљност и поручио:

"Нема места еуфорији, прославићемо ово, али већ у суботу нас чека утакмица. Још четири их је остало до краја и тек онда идемо на заслужени одмор. Битно је да се добро одморимо и вратимо орни, пошто нас чека 'Операција Европа'. Сви имамо велику жељу и мотив да нешто направимо и на међународној сцени. Потребно је да се много коцкица сложи, надам се да ће ова екипа остати на окупу, уз пар појачања", прижељкује Луковић.

За крај, признао је да црвено-бели у уторак на Врачару, као и у већини утакмица овог пролећа, нису личили на тим који је претходно доминирао суперлигашким теренима.

"Можда смо упали мало у кризу и као екипа и појединачно, али присутан је био и одређени психолошки умор од тог чекања да и званично будемо шампиони. Сада је, коначно, све решено...".

Честитке кошаркашима, навијачима...
"Честитао бих и кошаркашима, погодило се да смо дошли до титула дан за даном. Честитао бих и свим навијачима Звезде, свим људима у клубу, играчима наравно...", набрајао је Луковић.

Извор: Мондо.рс

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар