Fadilj Vokri: A, sad u FIFA-u...!

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova optimista po pitanju prijema ove samoproglašene države u FIFA.

Fudbal 04.05.2016 | 16:00
Fadilj Vokri: A, sad u FIFA-u...!

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri izjavio je da je prijemom Kosova u Evropsku fubalsku federaciju (UEFA) otvoren put da bude primljeno i u Svetsku fudbalsku federaciju (FIFA) i da bi to moglo da se desi na kongresu FIFA u Meksiku u maju.

"Verujem da je sada lakše (da postanemo član FIFA) imajući u vidu da je ispunjen prvi kriterijum da treba biti član Uefe. Time su otvoreni putevi da 12. i 13. maja budemo primljeni u FIFA. Odluka o prijemu bi nam otvorila put za učešće u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo", rekao je Vokri za Radio Slobodna Evropa.

Vokri je za prijem Kosova u Uefa reklao da je istorijski trenutak koji je postignut s mnogo truda.

"Ovo je velika pobeda za sve, pobeda svih sponzora i donatora i onih koji su mnogo dali za kosovski fudbal. Ovo je kompezacija za sve. Dobro je da smo postigli pobedu i pored nekoliko protivnika koji nisu bili laki", rekao je Vokri.

Podsetimo, Kosovo je danas proglašeno za 55. članicu UEFA, uprkos tome što Statut ove organizacije propisuje to da član može postati samo država koja je priznata od svih članova Ujedinjenih nacija.

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Srbin

04.05.2016 15:00

Sve ih je Srbija hranila,stvorila,odgojila. Eto sada Srbiji kako se joj vraća posle Tita i komunizma Slovenija, Bosna, Hrvatska, Makedonija, Kosovo, Albanija, Crna Gora.

ODGOVORITE
Name

Re Srbin

04.05.2016 16:32

Hranila? Centralna banka Jugoslavije sa sjedistem u Beogradu je bila zajednicka za cijelu bivsu Jugu. Sve Republike su u nju uplacivale, a CK trosio. Vidjelo se kako ih je hranila ako uporedimo njihov razvoj i koliko se u njih ulagalo u odnosu na Srbiju. Sta mislis zbog cega su Republike pocele da se otcjepljuju? Malo proanaliziraj istoriju, pozz.