Фадиљ Вокри: А, сад у ФИФА-у...!

Председник Фудбалског савеза Косова оптимиста по питању пријема ове самопроглашене државе у ФИФА.

Фудбал 04.05.2016 | 16:00
Фадиљ Вокри: А, сад у ФИФА-у...!

Председник Фудбалског савеза Косова Фадиљ Вокри изјавио је да је пријемом Косова у Европску фубалску федерацију (УЕФА) отворен пут да буде примљено и у Светску фудбалску федерацију (ФИФА) и да би то могло да се деси на конгресу ФИФА у Мексику у мају.

"Верујем да је сада лакше (да постанемо члан ФИФА) имајући у виду да је испуњен први критеријум да треба бити члан Уефе. Тиме су отворени путеви да 12. и 13. маја будемо примљени у ФИФА. Одлука о пријему би нам отворила пут за учешће у квалификацијама за светско првенство", рекао је Вокри за Радио Слободна Европа.

Вокри је за пријем Косова у Уефа реклао да је историјски тренутак који је постигнут с много труда.

"Ово је велика победа за све, победа свих спонзора и донатора и оних који су много дали за косовски фудбал. Ово је компезација за све. Добро је да смо постигли победу и поред неколико противника који нису били лаки", рекао је Вокри.

Подсетимо, Косово је данас проглашено за 55. чланицу УЕФА, упркос томе што Статут ове организације прописује то да члан може постати само држава која је призната од свих чланова Уједињених нација.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Србин

04.05.2016 15:00

Све их је Србија хранила,створила,одгојила. Ето сада Србији како се јој враћа после Тита и комунизма Словенија, Босна, Хрватска, Македонија, Косово, Албанија, Црна Гора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Србин

04.05.2016 16:32

Хранила? Централна банка Југославије са сједистем у Београду је била заједницка за цијелу бивсу Југу. Све Републике су у њу уплацивале, а ЦК тросио. Видјело се како их је хранила ако упоредимо њихов развој и колико се у њих улагало у односу на Србију. Ста мислис због цега су Републике поцеле да се отцјепљују? Мало проанализирај историју, позз.