Važno je da Srpska vidi sigurnost u Srbiji

Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić večeras oko 18:45 vraćajući se iz Mostara i usputne posjete Čipuljiću kod Bugojna, rodnom mjestu svojih predaka, svratio je i na večeru u restoran "Kej" u Klašnicama kod Banjaluke.

Republika Srpska 12.04.2016 | 21:39
Važno je da Srpska vidi sigurnost u Srbiji

Nakon večere kojoj je prisustvovao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Vlade Željka Cvijanović novinarima su se obratili Vučić i Dodik.

Dodik je ocijenio da Republika Srpska i Srbija imaju visok stepen saradnje u svim oblastima, zahvaljujući Vučiću.

"Iza nas ostaju vidljivi projekti, a njihova realizacija se prati u kontinuitetu", rekao je novinarima Dodik, nakon sastanka sa Vučićem.

On je naveo da bi u narednom periodu trebalo da bude održana zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Srbije.

"Republici Srpskoj je veoma važna pažnja Srbije i zbog toga je naša stabilnost povećana", dodao je Dodik.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić smatra da bi tri konstitutivna naroda u BiH dogovorom trebalo da donose ključne odluke.

"Poštivanje Dejtonskog sporazuma, očuvanje mira i stabilnosti ključno je opredjelenje Srbije i Republike Srpske", rekao je Vučić.

On je naveo da je na sastanku sa Dodikom razgovarano i o intenziviranju izgradnje putne infrastrukture između Republike Srpske i Srbije.

"To se, prije svega, odnosi na puteve ka Bijeljini i Višegradu, a činjenica je da se radovi na izgradnji mosta Bratunac-Ljubovija izvode brže od dogovorenog", dodao je Vučić.

On je ocijenio da je veoma važno što ljudi u Republici Srpskoj osjećaju zbog Srbije sigurnost i stabilnost, istakavši da to isto osjeća i Srbija.

Premijer Srbije je rekao da je zbog toga zahvalan Dodiku.

Veceri u restoranu "Kej" u Klašnicama kod Banjaluke prisustvovali su i premijer Republike Srpske Željka Cvijanović, predstavnici Vlade Srbije i ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević.

Srna / BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Čitalac

12.04.2016 20:35

Za mjesec dana če mu Dodik držati govor na predizbornom mitingu u Beogradu, kao što je nekad i Tadiću, kad je rekao da Nikolić i Vučić nemogu da vode ni mjesnu zajednicu a kamol i državu. Ali kad je Vučić došao u Andrićgrad, par mjeseci nakon što je imenovan za premijera, onom ko zna šta predstavlja Andrićgrad sve je bilo jasno. Nažalost ko ima novac ima i moć, a čitalac neka čita i vjeruje onom ko je napisao ono što se čitaocu sviđa.

ODGOVORITE
Name

Dragan

12.04.2016 20:50

A tek čuvena Vučićeva "nulta tolerancija" prema onima koji iskorištavaju narod i državu.

Name

VRS RVI

12.04.2016 20:48

Bla, bla,bla. Prdizborna otrcana priča. Kakva sigurnost u Srbiji što se njega tiče. Već su on i njegova klika pustili srpske dželate iz NATO-a da švrljaju po Srbiji kako hoće. Jesam rusofil ali realno gledajući samo Rusija svojim uticajem može može sačuvati R. Srpsku. Čim se ovoliko grli sa Dodikom znači da su isti, prosto da čovjek pomisli da se tu rodila "ljubav"u pripremi za uzaludni pokušaj ulazka u EU.

ODGOVORITE
Name

b.luka

12.04.2016 21:21

Baja trazi za sebe sigurnost u Srbiji finansjski se osiguro jos samo politicku sigurnost zbog kriminala i korupcije,kakav narod i bakraci.

ODGOVORITE
Name

007

12.04.2016 21:37

Vucicu da cuva zadnje djepove i novcanik.

ODGOVORITE
Name

????

12.04.2016 21:45

A JESUL TO ONI JELI GRAH BEZ MESA.

ODGOVORITE
Name

ciko

12.04.2016 21:50

Sve je ovo jedna ozbiljna mafija ovo nema nigdje.

ODGOVORITE
Name

Brane

13.04.2016 06:44

Eh da smo pošteni i realni pa da kazemo onako kako ustvari stvari stoje.

ODGOVORITE