Важно је да Српска види сигурност у Србији

Предсједник Владе Републике Србије Александар Вучић вечерас око 18:45 враћајући се из Мостара и успутне посјете Чипуљићу код Бугојна, родном мјесту својих предака, свратио је и на вечеру у ресторан "Кеј" у Клашницама код Бањалуке.

Република Српска 12.04.2016 | 21:39
Важно је да Српска види сигурност у Србији

Након вечере којој је присуствовао и предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијер Владе Жељка Цвијановић новинарима су се обратили Вучић и Додик.

Додик је оцијенио да Република Српска и Србија имају висок степен сарадње у свим областима, захваљујући Вучићу.

"Иза нас остају видљиви пројекти, а њихова реализација се прати у континуитету", рекао је новинарима Додик, након састанка са Вучићем.

Он је навео да би у наредном периоду требало да буде одржана заједничка сједница влада Републике Српске и Србије.

"Републици Српској је веома важна пажња Србије и због тога је наша стабилност повећана", додао је Додик.

Премијер Србије Александар Вучић сматра да би три конститутивна народа у БиХ договором требало да доносе кључне одлуке.

"Поштивање Дејтонског споразума, очување мира и стабилности кључно је опредјелење Србије и Републике Српске", рекао је Вучић.

Он је навео да је на састанку са Додиком разговарано и о интензивирању изградње путне инфраструктуре између Републике Српске и Србије.

"То се, прије свега, односи на путеве ка Бијељини и Вишеграду, а чињеница је да се радови на изградњи моста Братунац-Љубовија изводе брже од договореног", додао је Вучић.

Он је оцијенио да је веома важно што људи у Републици Српској осјећају због Србије сигурност и стабилност, истакавши да то исто осјећа и Србија.

Премијер Србије је рекао да је због тога захвалан Додику.

Вецери у ресторану "Кеј" у Клашницама код Бањалуке присуствовали су и премијер Републике Српске Жељка Цвијановић, представници Владе Србије и амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић.

Срна / БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Читалац

12.04.2016 20:35

За мјесец дана че му Додик држати говор на предизборном митингу у Београду, као што је некад и Тадићу, кад је рекао да Николић и Вучић немогу да воде ни мјесну заједницу а камол и државу. Али кад је Вучић дошао у Андрићград, пар мјесеци након што је именован за премијера, оном ко зна шта представља Андрићград све је било јасно. Нажалост ко има новац има и моћ, а читалац нека чита и вјерује оном ко је написао оно што се читаоцу свиђа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

12.04.2016 20:50

А тек чувена Вучићева "нулта толеранција" према онима који искориштавају народ и државу.

Name

ВРС РВИ

12.04.2016 20:48

Бла, бла,бла. Прдизборна отрцана прича. Каква сигурност у Србији што се њега тиче. Већ су он и његова клика пустили српске џелате из НАТО-а да шврљају по Србији како хоће. Јесам русофил али реално гледајући само Русија својим утицајем може може сачувати Р. Српску. Чим се оволико грли са Додиком значи да су исти, просто да човјек помисли да се ту родила "љубав"у припреми за узалудни покушај улазка у ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

б.лука

12.04.2016 21:21

Баја трази за себе сигурност у Србији финансјски се осигуро јос само политицку сигурност због криминала и корупције,какав народ и бакраци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

12.04.2016 21:37

Вуцицу да цува задње дјепове и новцаник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

????

12.04.2016 21:45

А ЈЕСУЛ ТО ОНИ ЈЕЛИ ГРАХ БЕЗ МЕСА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цико

12.04.2016 21:50

Све је ово једна озбиљна мафија ово нема нигдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бране

13.04.2016 06:44

Ех да смо поштени и реални па да каземо онако како уствари ствари стоје.

ОДГОВОРИТЕ