Razbijena grupa balkanskih reketaša

Austrijska krim-policija, uz podršku Europola, razbila je grupu balkanskih reketaša na čijem čelu je bio Edin D. (37), državljanin Austrije porijeklom iz BiH.

 

Region 09.04.2016 | 08:05
Razbijena grupa balkanskih reketaša

Osim njega uhapšena su i tri Čečena, dva Hrvata i jedan državljanin Srbije, a sumnja se da su od lokalnih privrednika uspjeli iznuditi između 240.000 do 500.000 evra.

Bandi nazvanoj "Struja" na teret se stavlja iznuda, trgovina oružjem i ilegalno kockanje.

Kako je saopšteno iz austrijske policije, istraga je trajala više mjeseci, a dobar dio nelegalno stečene imovine im je oduzet prilikom pretresa.

Prema policijskim navodima, oni su godinama ucjenjivali vlasnike lokala, klubova i tržnih centara, a uzimali su od nekoliko stotina evra do čak 100.000 evra.

Neke od žrtava bile su toliko zastrašene da su prodale svoje lokale. Sa druge strane, uhapšeni su živjeli na visokoj nozi, a novac od iznude su trošili na skupocjene automobile, odjeću i satove.

Andreas Holzer, šef austrijske Kancelarije za borbu protiv organizovanog kriminala, kazao je da su vlasnici lokala, klubova, tržnih centara, od kojih su uhapšene osobe iznuđivale novac, zajedno prijavili navedene osobe. 

Izvor: Nezavisne

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pasha

09.04.2016 09:11

Oni su klošari

ODGOVORITE